Много морген

Зоран Анђелковић Баки Није дозвољено да се Закон селективно примењује на једне, а да не важи за друге грађане ове земље. Сутра може да се догоди да се Динкић нађе у Хагу и мора да има право да користи ову помоћ од државе, што бисмо ми свакако подржали.

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а, "Балкан"

Због пуног месеца

Љубодраг Стојадиновић Избегавати обавезе које се не могу избећи, то је суштина модерне српске политике. Пред Хаг смо излазили са еланом који је крајње тешко објаснити: или превише ревносно, или превише инертно. Држава је са драконском упорношћу јурила и стизала неке људе са потерница и спискова. Друге је чувала као иконе, те је тако мењала свој лик зависно од пуног месеца: била је и анђео и вукодлак, како за кога.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике"

Превелика очекивања

Борис Беговић Осим јако много реторике, [од Министарства за капиталне инвестиције] не очекујем ништа. И бићу срећан ако се то моје очекивање испуни. Ипак, већ само постављање нових директора јавних предузећа из ресора тог министарства показује колико штете може да се начини у кратком времену, тако да можда мој оптимизам да од тог министарства не треба да очекујем ништа, ипак, није на месту.

Борис Беговић, потпредседник Центра за либерално-демократске студије, "Политика"

Савршенство без коментара

Изјаве.нет Мој брат је савршен човек. Немам даљи коментар, много је политике у свему.

Миланка Шаранчић, сестра близнакиња новог директора ЖТП-а Миланка Шаранчића, "Време"

Магични Воја

Небојша Бакарец Од 53 посланика, колико смо у почетку имали, Коштуница је политиком 'тиха вода брег рони' након месеци рада направио Владу, а сада је показао да је консензус о многим важним питањима могућ. То је вештина чаробњака, то је магија.

Небојша Бакарец, високи функционер ДСС-а, "Балкан"

Антикомунистички Воја

Војислав Коштуница Оног тренутка када човек говори о рестаурацији или, као што се могло чути, о контрареволуцији на делу, то говори о обнављању старе свести или враћању у младост појединих људи.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Танјуг"

Изјава с предумишљајем

Вук Драшковић Та изјава [Душана Бајатовића – 'сви који су испоручили Милошевића одговараће, а један је већ платио'] је признање да су убијали, да убијају и да још имају намеру да убијају.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "НИН"

Пајсер некриминалци

Зоран Вукојевић Вук Постојали су услови да би неко постао припадник обезбеђења Душана Спасојевића и тржног центра у Шилеревој улици, чланови обезбеђења нису смели да буду криминалци.

Зоран Вукојевић Вук, бивши шеф обезбеђења Душана Спасојевића и објекта у Шилеровој улици, на суђењу члановима такозване "Пајсер бригаде"

Радикално дно

Слободан Марковић Стално морамо да се сетимо оног тренутка када је Српска радикална странка ушла у Владу. Ми смо имали рат са целим светом. И увек морамо да се сетимо, од Бечког конгреса, кад је успостављен Међународни поредак од 1815. до 2000. само две међународне интервенције су биле против европских земаља – међународна интервенција Француске, Енглеске, касније и Пијемонта против Русије у току Кримског рата и међународна интервенција против Србије. Значи, нашли смо се заиста на дну свих држава том интервенцијом и не смемо да дозволимо да се нешто слично понови.

Слободан Марковић, Институт за европске студије, Радио "Б92"

Одговара свима, осим нама

Драган Великић Занимљиво би било знати да ли Мира Марковић и даље прима плату на свом матичном факултету у Београду? Не бих се зачудио да тамо неко прима плату само зато да би бринуо да Мира и даље прима плату. У томе је суштина изгласаног закона о правима оптужених у Хашком притвору. Јер, то је прећутни споразум центара моћи, оних од јуче, од данас, и од сутра, да се међусобно испомажу, свеједно ко је у датом тренутку на власти. Сем тога, припрема се и терен за радикале. И да се не замајавамо више, депонија негде мора да постоји. Америци и Европској заједници одговара да то буде у Србији, одговара и нашим сатрапима, јер само док је Србија депонија они могу бити на власти.

Драган Великић, писац, у "НИН"-у

Борци за куглицу

Горан Марковић Али, изгледа да је то правило игре у Србији, да свако ко се приближава власти, он се приближава са идејом да омасти брк. Зато је тако апатија. Нема личности која уопште има било какву идеју у глави. Најгори су ти патриоти, ти националисти. Они су, у ствари, највећи противници народа. Они су, дакле потпуно преобучени шибицари који... Знате како шибицари раде? Није ствар у ономе ко окреће шибице него је ствар у онима који изигравају жртве и који изигравају муштерије. Тако да шибицари, то је, у ствари – један окреће куглицу испод шибица, а још петоро глуме разне ликове – случајни пролазник, клецава старица, невина девојка, доброћудни чикица, све су то шибицари. И онда сви играју за вас, да би вас навукли. Тако и сви ови. Сви су борци за народ и све то. У ствари, све су то шибицари, који једноставно тај народ хоће да оробе, да га навуку.

Горан Марковић, режисер, Радио "Б92"

Робна награда

Александар Тијанић Постоје ствари које новац не може да плати и не може да купи. Једна од тих ствари је рад са мном.

Александар Тијанић, директор РТС-а, "Глас јавности"

Ко зна зашто то није добро

Радивоје Андрић Хтели смо да критикујемо често употребљавану реченицу само да смо живи и здрави. Зар је то циљ, само да будемо живи и здрави? То је грозно! Та, и реченица ко зна зашто је то добро највише ме ужасавају. То је оправдање за све: нема везе што ниси дао испите, што живиш с родитељима у тридесетосмој, ништа то нема везе, јер ко зна зашто је то добро, битно да си жив и здрав.

Радивоје Андрић, о свом филму "Кад порастем бићу Кенгур", "Време"

Прегнуће

Драган Николић Што сам сâм себе прозвао 'лепи Гага'.

Драган Николић, глумац, у одговору на питање "на које своје достигнуће сте највише поносни?", "НИН"