Уметник у дисциплини политичко клизање

Небојша Крстић У Вучићевој политици препознајем стратешке циљеве који се поклапају са оним што ја сматрам корисним за Србију: чланство у ЕУ, дијалог са Приштином, помирење у региону, финансијска консолидација, реформе. [...] Милка Бабовић је имала добре изразе код оцене клизача: „техничка изведба“ и „уметнички дојам“. Вучићева техничка изведба је веома добра, не могу ни да се сетим кад је задњи пут направио озбиљнију политичку грешку. Можда му је уметнички дојам мало слабији, али свакако не онолико колико хејтери хејтују, а нарикаче наричу.

Небојша Крстић, блогер и бивши саветник некадашњег председника Србије Бориса Тадића, „Данас“

Место сусрета: јужно од границе, западно од сунца

Хавијер Солана Граница између Србије и Косова је нелегална, но ипак је то граница, али Србија је спремна да разговара.

Хавијер Солана, бивши генерални секретар НАТО (1995-1999) и бивши високи комесар ЕУ за спољну политику (1999-2009), на Дипломатској школи у Мадриду, „Танјуг“

Нежељено (европско) дете

Хавијер Солана Међународна заједница није изгубила интерес за тај део Европе. Стабилност се онде може обезбедити једино што бољим односима Хрватске и Србије, али Хрватска има ужасну, националистичку, патриотску власт која није далеко од оне у Мађарској... Немачка је увек фаворизовала Хрватску због традиционалних односа и католичанства, а Србија се занемаривала. Србија мора постати део ЕУ, не желимо такву Србију преко које би Русија ушла у Европу.

Хавијер Солана, бивши генерални секретар НАТО (1995-1999) и бивши високи комесар ЕУ за спољну политику (1999-2009), на Дипломатској школи у Мадриду, „Танјуг“

Немојте ми та два раздвајат!

Душан Бајатовић Рекао сам вам да нећу. Немам ни потребу. Док тај закон ступи на снагу проћи ће избори.

Душан Бајатовић, функционер СПС-а и директор Србијагаса, о закону по којем страначки функционери неће моћи да буду директори јавних предузећа, „Истиномер“

Спасиоци које нисмо волели

Александар Вучић Лажно је питање у којем неко каже да смо смањили пензије. Нисмо, спасавали смо државу и спасавали смо пензионере и раднике.

Александар Вучић, као председник СНС-а, током разговора са председником ПУПС-а Миланом Кркобабићем, „Политика“

Почасни председник пензионерске омладине

Александар Вучић Пензионере доживљавамо као јунаке промена.

Александар Вучић, као председник СНС-а, током разговора са председником ПУПС-а Миланом Кркобабићем, „Политика“

Ко је вас познавао, ни кома му неће тешко пасти

Милан Кркобабић Само неко ко је био у коми те две године, а сада се пробудио, може да се пита откуд ПУПС у коалицији с Александром Вучићем.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, о раскиду коалиције са СПС-ом и изласку на изборе са СНС-ом, „Политика“

За правовремено и истинито (дез)информисање

Александар Вучић Тиме [Споразумом са НАТО] ваљда треба да се дичимо, а не да обмањујемо и погрешно информишемо народ, како то чине неки.

Александар Вучић, премијер Србије, „Спутњик“