Косовска психологија

Хари Холкери Сасвим је нормално за људску природу да српски предлози наилазе на психолошку баријеру код Албанаца.

Хари Холкери, шеф УНМИК-а, у Стразбуру

Косовска психологија

Јакуп Краснићи Албанци су највеће жртве мартовских немира.

Јакуп Краснићи, министар за јавне службе у Влади Косова, "Бета"

Радикално унакажено

Гордана Поп-Лазић Је л' сте видели како смо вам унаказили закон о порезима?

Гордана Поп-Лазић, СРС, у ТВ дуелу са Александром Правдићем из ДСС-а, "Студио Б"

За капиталне шале

Велимир Илић Ја сам се мало шалио када сам подржао председничку кандидатуру Богољуба Карића. Карић је мој пријатељ, али активно водим кампању Драгана Маршићанина и очекујем његову победу.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Глас јавности"

Устајте презрени из гаража

Изјаве.нет Културно-просветна заједница Београда донела је одлуку да подржи кандидатуру председника БК групе Богољуба Карића за председника Републике Србије. Карићева кандидатура има историјски значај, и да он својим радом улива наду већини грађана који данас живе најгоре у целом свету.

Миодраг Ђукић, председник КПЗ Београда и драмски писац, "Балкан"

Устајте презрени из гаража

Богољуб Карић Кампању сам почео пре 35 година, у Пећи, у гаражи, као што су почели сви велики и славни великани, попут власника Форда и Сонија. Тако почињу многи велики радници прегаоци – у гаражи, на селу.

Богољуб Карић, председнички кандидат групе грађана, у центру "Сава"

Специјализација за председника

Ивица Дачић Нема јаке Србије док специјалиста није на њеном челу.

Ивица Дачић, председнички кандидат СПС-а, према "Блицњузу"

Удбашки криминалци из Отпора

Изјаве.нет Где су паре које су грађани Чачка уплатили за изградњу депоније, где је та фамозна фабрика дувана, где су та силна нова радна места, паре од спортске хале у Атеници, ко и како ради гасификацију у Чачку?

Жељко Трифуновић, функционер Отпора у Чачку, конференција за новинаре

Удбашки криминалци из Отпора

Велимир Илић Немам појма о чему тај дечко прича, средства од самодоприноса су на рачуну... Он је мали удбаш, члан групе криминалаца која је сада остала у Отпору.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, новопазарски радио "Сто плус"

Његови против свих нас

Мила Ђинђић Добро је што се Легија предао јер се није могао крити читавог века. Човек из тадашњег врха рекао ми је да су Зорана убили његови јер нису хтели да раде. А функционер који ми је то рекао у то време је био министар. Не знам шта да мислим о томе, али ћу бити срећна да се открије ко га је убио и ко је иницијатор.

Мила Ђинђић, мајка Зорана Ђинђића, "Европа"

Кампања не зна за милост

Дејан Михајлов Позивамо Зорана Живковића и Бориса Тадића да саопште јавности ко је убио Зорана Ђинђића. Ћутали су и када су убијали премијера. Знали су ко је донео одлуку да се Ђинђић убије и знали су ко га је убио. Ђинђићева мајка то јасно каже: 'Мога сина су убили његови и један бивши министар јасно ми је то рекао'. Шта још није јасно у мајчиним речима, шта није јасно у држању супруге убијеног премијера која у своју кућу више не прима готово ниједног од најближих Ђинђићевих сарадника, који су га продали, а можда урадили и нешто горе?

Дејан Михајлов, шеф изборног штаба Драгана Маршићанина, конференција за новинаре

Кампања не зна за милост

Љубодраг Стојадиновић Најновија изјава Дејана Михајлова је у служби изборне кампање. Бивша влада много тога није урадила, а то је случај и са овом садашњом. У Србији се практично ништа не мења осим режима који нису способни да раде свој посао.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике", Радио "Б92"

Критика не зна за меру

Богдан Тирнанић Тврдњом о 'поновном убијању премијера' некадашњи властодршци и њихова 'невладина послуга' као да желе да омету долажење до пуне истине, што је веома сумњиво, а служи им као један од алибија у беспоштедној критици свега постојећег после 28. децембра 2003. године. Револуционарно, нема шта. И марксистички.

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Најцрња хроника

Норберт Мапес Нидик Читајте, на пример, први политички програм Арканове Српске добровољачке гарде: то се чита као пародија, као сатира. Ако морају да се преобуку у народне хероје, онда ће се преобући. Нису се они променили, промениле су се околности. Након Ђинђићеве смрти су криминалци опет изгледали као криминалци. Њихово понашање је идеално мерило за стање српске државе и српског друштва. Најшокантнији догађај за мене је био Арканов спровод. Хиљаде потпуно нормалних људи су дошли, целе породице са децом, старе жене. Какво је то друштво где се славе криминалци?

Норберт Мапес Нидик, аутор књиге "Балканска мафија", "Политика"

Погледати сунце у очи

Миодраг Костић Информације да сам побегао из земље су крајње злонамерне и неистините. Осим ако неко и моје данашње путовање до Црне Горе за викенд да мало погледам сунца, после свих ових проблема, прогласи бежањем из земље.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Б92"

Рашљари

Емир Кустурица Шта, они имају висок?

Емир Кустурица, режисер, на критику америчког "Варијатија" да његов филм "Живот је чудо" није толико дубок, "Политика"

Изузетно лоше креативно хаотично

Милан Брдар Ми смо у Министарству просвете затекли, да се изразим најблаже, изузетно лоше стање на ивици креативног хаоса.

Милан Брдар, заменик министра просвете, на јавној расправи о изменама Закона о образовању

Звезд(иц)а

Оља Бећковић Ако бити звезда значи да вам таксиста каже 'Баш сте симпатични, а мислио сам да сте кретен­', онда се заиста осећам као велика звезда.

Оља Бећковић, аутор емисије, "Утисак недеље", "Европа"