Мисионарско писмо: Како смо преобратили радикале

Борис Тадић Замислите да се десио другачији историјски процес - да смо преузели њихове идеје - то би био слом за Србију. Сви би требало да се радују када странке с оне стране цивилизације - које су истеривале људе друге етничке припадности, пребијали новинаре, своје противнике... сећате ли се пребијања адвоката Николе Баровића - пређу на ову страну. То је добро за људско друштво. То не значи да ћемо ми [сада] да бирамо антицивилизацију, јер ми нисмо ненормални.

Борис Тадић, председник СДС-а и бивши председник Србије, „Прави угао“ РТВ-а

Политичко чудо (још) невиђено

Муамер Зукорлић Оно што нудимо политички још није виђено и тек ће бити. Нека нас гласају они који нам вјерују, јер ће то бити и једини начин да се то увјерење оствари. Нека нас гласају и они који не вјерују, јер неће имати другог начина да сазнају што нам не вјерују.

Муамер Зукорлић, као носилац листе Бошњачке демократске заједнице Санџака, у Пријепољу, „sandzakpress.net“

Мислили смо да имамо посла са јефтинијом фукаром

Ђорђе Балашевић Млади министар информисања појавио се [1998. године] у веома гледаној емисији на БК ТВ и назвао ме „јефтином фукаром која је ишла да пева за Муслимане, уместо за српску децу“ - што је било врло неукусно, у најмању руку. Јер, наш одлазак у Сарајево био је замишљен као помоћ деци сва три ентитета, која су настрадала од нагазних мина и бомби. [...] Млади министар је у међувремену постао скупа фукара, чак је и сам отишао у Босну - и вратио се нешто брже него ја.

Ђорђе Балашевић, кантаутор, који је на изборима подржао Демократску странку, youtube канал ДС-а

Сви кинески путеви челика и свиле воде у Смедерево

Александар Вучић Велики лидер једне велике европске земље тражио да Кинези преузму њихову железару, али су му наши кинески пријатељи рекли: Србија је приоритет, идемо у Смедерево. Сада морамо да попијемо по коју, иако ја не пијем, али такав је обичај и ово је велики догађај. Сада имамо будућност.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату, после потписивања уговора о продаји „Железаре Смедерево“ кинеској компанији „Хестил“, „Блиц“

Научите Тому да разликује Централне силе од Сила Осовине

Томислав Николић Веровали смо у себе и натерали Савезнике да нам дозволе да пробијемо Солунски фронт 1918, чиме је сломљена кичма силама Осовине и окончан до тада највећи рат у историји људске цивилизације.

Томислав Николић, председник Србије, на Крфу и Виду поводом обележавања једног века од пробоја Солунског фронта, „Танјуг“