Што сте тукли жене - тукли!

Небојша Стефановић Што се полиције тиче, опозиционе странке могу да организују мирно и демократско окупљање, али неће бити дозвољено да туку жене, буду насилни, да ломе, и да нарушавају јавни ред и мир.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату, „Бета“

Педесет нијанси беле

Драгољуб Петровић Чеда Јовановић је мала ленчуга, ленчугица. Сећате ли се када је био шеф посланичке групе ДОС-а, пошто га је мрзело да иде 50 метара до следећег пешачког прелаза, он је наредио да се изгради „Чедина зебра“ - то су оне беле линије, испресецане.

Драгољуб Петровић, колумниста, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

СМС генерација

Војислав Жанетић Ми сматрамо да су добра решења она која се могу послати СМС-ом. То је последица што ми желимо да се ствари упросте, да се не бисмо секирали. Не желимо да се забавимо, да размишљамо. Ми смо заправо највише изгубили на томе што су људи који мисле негде сакривени у мишјој рупи, а људи који изјављују, који се објављују, који имају конференције за штампу итд, постали су особе вредне помена и пажње.

Војислав Жанетић, сатиричар и маркетиншки стручњак, „Агора“ Радио Београда 2

Из математике не исходи (пост)изборна воља

Александар Вучић Какве везе има смањени број мандата? Што, мање ћу да радим ако имамо 130 или 160. Узгред да вам кажем, да хоћу - сутра могу да имам 190 [мандата]. Све време вам објашњавам: маните, људи, математику. Питање легитимитета, воље народа - воља народа је политика, воља народа је психологија.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, о парламентарним изборима, „Између два петка“ Радио Београда 1