Ој, Србијо међу међу шљивама и убогим докторима

Љубомир Симовић У поменутом интервјуу он [академик Душан Теодоровић] указује и на чињеницу да је градоначелник Београда [Мали], који је по струци економиста, добио докторат из техничких наука! Он открива да је у комисији која му је на основу такве дисертације доделила титулу доктора наука, било троје људи чије су референце катастрофалне, у суштини никакве. То су тешке оптужбе, које ваљда нигде у свету не би прошле без икаквих последица. Нигде осим код нас.

Љубомир Симовић, писац и академик САНУ, „Нова економија“/НСПМ

Микрофон је Ваш, Вучићу!

Љубомир Симовић Он све нас схвата као публику, пред којом, током двадесет и четири часа, не престаје да глуми самога себе. И то на свим сценама, на свим ТВ каналима, у свако доба дана и године. Он спасава земљу, доводи стране инвеститоре, пресеца врпце, отвара мостове и ауто-путеве, отвара кланице, отвара робне куће…

Љубомир Симовић, писац и академик САНУ, о премијеру Србије, „Нова економија“/НСПМ

Стање редовно. Служим народу!

Небојша Стефановић Закон [о изборима] је у реду. Кроз овај закон ми можемо да изразимо вољу грађана. На крају крајева, тај закон је на снази много година.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату, о анулирању резултата са 11 биралишта (без понављања гласања), „Ал Џазира Балкан“

Није тешко (не) бити фин

Милорад Додик Бивши амерички амбасадор ми је рекао да очекује да се црква сруши - то је она што се сада зове „инат црква“. Кад сам му рекао да ми не рушимо цркве, он ми је рекао: „То нема дозволу!“. Казао сам му: „Добро, имаће“. Зовем министрицу и кажем: „Напиши дозволу“. И после кажу да је Додик дрзак што неће да сруши цркву, а он фин што то тражи.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о цркви у Поточарима, „Блиц“/„youtube“

Индивидуални привредни произвођач

Небојша Човић Живим искључиво од свог рада у фабрици, и никада нисам примао плату од државе.

Небојша Човић, бивши потпредседник Владе Србије (2001-2004) и бивши градоначелник Београда (1994-1997), према НИН-у