Школа и наука које имају оваквог муфтију не треба да се боје за своју будућност

Муамер Зукорлић Желим да сви чланови овог одбора, и они који су гласали против, могу рачунати на моју сарадњу. Образовање, наука, технолошки развој и информатичко друштво су поља на којима и када се пуно ради не добијају се одмах резултати.

Муамер Зукорлић, као изабрани председник Одбора Скупштине Србије за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, „Бета“

Поглед са крова Европе на Немачку

Александар Вучић Ми ћемо ове године бити међу водећим земљама региона и Европе по свом расту. Догодине ћемо покушати да будемо најбољи. Јесте да је Немачка богата, али можете ли да замислите да једна Србија има два или два и по пута већи раст од једне Немачке. И то ћемо моћи да имамо захваљујући вама, радницима железаре, захваљујући смедеревском погону, захваљујући нашем пријатељу, председнику Кине Си Ђинпингу.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Сава Савановић трчи почасни (европски) круг

Војислав Шешељ Красног ли летњег јутра, дивне ли вести која је обрадовала васколико Српство. Енглези су закуцали глогов колац у срце лешини Европске уније.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о „брегзиту“, „Твитер“/„bizlife.rs“

Европске Србије ће бити и без ЕУ (а са олошем око нас)

Чедомир Јовановић Брегзит је омогућио да схватимо колико је ЕУ велика, олош који слави око нас живи је доказ зашто европска Србија мора бити створена.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на свом Твитер налогу, „Вести“

Лудост изнад стручности

Александар Вучић Прича о томе [да ће пут Србије ка ЕУ бити успорен] наслушао сам се од разних стручњака и из левице и деснице и разних лудака, али ће Србија наставити свој европски пут и биће добро место за живот.

Александар Вучић, мандатар, на конференцији посвећеној „брегзиту“, „Блиц“/„Танјуг“

Верујемо у кукуруз (и ЕУ)

Александар Вучић Једино око чега гледам у Бога је кукуруз, за све остало уздамо се у наш рад. Србија се неће откачити из тог воза који иде ка Европској унији.

Александар Вучић, мандатар, на конференцији посвећеној „брегзиту“, „Блиц“/„Танјуг“

Како смо систематски упропашћени од не-идиота на власти

Александар Вучић Ово је дисциплинована влада, одговорна, која не замлаћује наш народ... Народ овде није гласао за разне идиоте, као у неким другим земљама, које су своје земље одвели у пропаст. А овде није тако, јер Србија не иде у пропаст, већ само на боље.

Александар Вучић, мандатар, на конференцији посвећеној „брегзиту“, „Блиц“/„Танјуг“

Да ли верујете мени (или Британцима и својој глави)

Александар Вучић Влада Србије зна шта је добро за наше грађане, а то је европски пут и бољи животни стандард. Сада ће Велика Британије имати дозу нестабилности, али оно што је за нас кључно то су – стабилност и просперитет земље.

Александар Вучић, мандатар, на конференцији посвећеној „брегзиту“, „Блиц“/„Танјуг“

Кентерберијска паланка

Весна Пешић У Великој Британији победила паланка: Лондон за ЕУ, провинција за нацију. Константиновић заувек и свуда. Fuck паланка!

Весна Пешић, социолог, о „брегзиту“ и књизи Радомира Константиновића „Философија паланке“, Твитер

Признајем само суд своје партије (и Ангеле Меркел)

Александар Вучић Могу да окупе и два милиона, ја ћу да седим у својој канцеларији – нимало нећу да будем фасциниран тим. Пошто ја улицу не признајем. И да траже референдуме.

Александар Вучић, мандатар, на ванредној конференцији за новинаре, Јутјуб/„Корени“