Верник (1)

Џорџ Буш Мој омиљени филозоф је Исус.

Џорџ Буш, амерички председник, према "Политици"

Дворски економиста

Џефри Сакс Нема граница да Црна Гора не достигне развоје Исланда или Луксембурга. Тим пре што има реалне шансе да бруто друштвеним производом по глави становника веома брзо стигне Хрватску и Словенију. Импресиониран сам владиним плановима и реформама.

Џефри Сакс, амерички економиста, "Дојче веле"

Слобода у резервату

Бајрам Реџепи Безбедносна ситуација није лоша, мада слобода кретања није најбоља.

Бајрам Реџепи, "премијер Косова", подгорички "Дан"

Никад (г)робом!

Томислав Николић На седници Скупштине Србије [о забрани одустајања од тужбе против НАТО] видеће се ко је издајник, ко жели да Србија буде роб, ко су издајници и НАТО плаћеници.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, "Бета"

Уа, председниче (пристојно)

Борис Тадић На псовке које су ми упућене [у Гучи] имао сам могућност или да погнем главу или да том човеку приђем, а хтео сам да га погледам у очи и да га питам зашто ме вређа. Рекао сам му да у овој земљи не сме да вређа без разлога. Од обезбеђења сам тражио да се склоне, јер је то била само наша ствар. Никакву агресију према њему нисам применио, разишли смо се фер и морам да кажем да њега више ценим него многе новинаре који су користећи своје медије пласирали ноторне лажи и неистине о мом физичком насртају на тог човека. Верујем да ће према мени бити увреда и убудуће, и што је рекао Никола Пашић: 'Борили смо се да нам вичу Уа, председниче', али основна пристојност мора да постоји. Никада нисам био човек који је бежао од спора и сукоба, али само уколико се тако нешто на било који други начин не може избећи.

Борис Тадић, председник Србије, "Вечерње новости"

Једино Ал Паћино сме да нас погледа у очи

Небојша Човић Моје директно конфронтирање са Војиславом Коштуницом јесте због тога што он није човек који држи реч и што он није човек који сме да вас погледа у очи и што сам ја човек који не воли преваранте и не воли превару. Преварио ме у свему што смо разговарали и што смо се договарали, али то није битно.

Небојша Човић, председник Координационог центра за Косово, "Радио Б92"

Верник (2)

Богољуб Карић У премијера Коштуницу веровао сам као у његову светост патријарха Павла и очекивао да ће да дигне и спаси Србију, али изгледа да је стално необавештен.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "ФоНет"

Мислим, дакле, фенси сам

Александар Вучић Мислим да ћу правити фенси журке и концерте.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника, "НИН"

Мислим, дакле, фенси сам

Лидија Вукићевић За разлику од Хрустановићке, коју не подносим превише јер мислим да она није била никаква градоначелница, Вучић ће бити градоначелник свих Београђана, а не само оних који га политички подржавају. Коначно ће на чело престонице доћи неко ко, поред интелекта, и феноменално изгледа. Београд, за који кажу да има најбоље рибе на свету, заслужује да има згодног фрајера на месту градоначелника.

Лидија Вукићевић, глумица и свежи члан СРС-а, "Курир"

Да сви буду под истрагом!

Слободан Јањић Черча Нема то везе, нико те за то не пита. Па, они сви, и овај садашњи и онај који ће бити будући, сви кандидати су под истрагом, па ником ништа!

Слободан Јањић Черча, недавно притварани бивши посланик СРС-а и кандидат за председника Владичиног Хана, "Врањске"

Сретен без среће

Изјаве.нет Хтели су да ме опреме у Хаг, Сретен Лукић је мислио да ће вадећи хладњаче из Дунава, копајући кости по Батајници, шаљући друге у Хаг, спасти себе.

Момчило Мандић, бизнисмен хапшен у акцији "Сабља", бањалучке "Независне новине"

Ајмо, ајде, сви у четнике

Зоран Христић Ми смо још увек дубоко подељени. Ево, у Гучи је сада пола посетилаца певало 'Ајмо, ајде, сви у напад!' а пола: 'Свуд су страже ђенерала Драже'. Када на то додате и неписменост, онда имате ово што нам се сада догађа. Тешко нам јесте, али тешко је и у другим државама, а ипак имају химну.

Зоран Христић, композитор, "НИН"

Србин и црнац (а није Крис Вебер)

Изјаве.нет Ко ће нама да помогне? Ми смо исто Срби, али црнци. Сви ће рећи – циганска посла. А само сам хтео да будем бољи од својих околности... Немам више где да се крстим, све су цркве затворене. Нек' нам врате дете, па нас надгледају на пола сата ради сигурности државе.

Владимир Јовановић, чија је жена Биљана Бегенај оставила бебу испред непознатих врата, "Европа"

Демечкизација

Милан Лане Гутовић Чуо сам да постоји једна невладина организација која отима Циганима мечке?!

Милан Лане Гутовић, глумац, "Европа"

Олимпијски дух

Душко Кораћ Погледајте само ко пролази кроз циљ иза Оливере Јевтић, ту је једна Јапанка, иза ње стоји цела јапанска влада, видите Рускињу која само што није умрла...

Душко Кораћ, надахнути коментар за 6. место Оливере Јевтић у маратону, "РТС"

Алхемичарка

Весна Југовић Сви смо ми одговорни за наше лице после 33. године. Људи најчешће остаре и поружне, али има оних који се пролепшавају и ја се бавим тим формама. То се зове алхемија, која се своди на камен мудрости и еликсир младости. Мислим да сам открила ту тајну, а један од њених принципа је аскеза. Зато је сада буквално 25 дана како нисам јела.

Весна Југовић, власница компаније "Miss-YU", "Дневник"