На 'леб да је (на)мажеш

Александар Вучић Ана Брнабић је добродошла у Владу Србије... Она то [сексуалну орјентацију] не крије, с поносом то говори. Она је толико фина и љупка. Рекла је 'ако вам то смета, сигурна сам да ће о томе сада да говоре'. Одговорио сам јој да 'мене интересује шта можеш да урадиш, а знам колико си стручна и вредна'.

Александар Вучић, мандатар, о саставу Владе Србије на конференцији за медије, „Танјуг“

Стенограми не горе

Александар Вучић Највећи део [експозеа] ћу читати, ради се о свеобухватном програму, део ћу говорити из главе. Говорићу онолико колико буде требало, а биће више сати. Ја сам се за то веома марљиво и озбиљно спремао... И лично имам обавезу према историји, хоћу да остане записано у стенограмима да је неко приступио озбиљно програму владе.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, на конференцији за медије, „Танјуг“/„Телеграф“

Први (олимпијски) круг пакла

Новак Ђоковић Сигурно ово није последњи мој пораз, нити сам ја последњи тенисер и спортиста који је изгубио на Олимпијским играма, али сад овако после меча… боли ужасно. Боли јер су се многи људи ослањали на мене. Ја им се извињавам што сам их изневерио. То је спорт, идемо даље.

Новак Ђоковић, српски тенисер, после пораза у 1. колу олимпијског турнира од Хуана Мартина Дел Потра, „Бета“/„bizlife.rs“