Тамо где престаје слобода почиње цензура (и обратно)

Радослав Павловић Цензуре у Крушевачком позоришту, као и у Србији, нема. Сматрам да то није добро и да мора да постоји правни институт који одређује лимите понашања, зато што моја слобода престаје тамо где почиње слобода другог човека.

Радослав Павловић, саветник за културу председника Србије, „Данас“/„Истиномер“

Не постоји ништа лепше од доброг повода (и механизма)

Јелена Милић Рачак је био повод који је, можда, био дискутабилан. Али ако то ставите у контекст онога што се пре тога десило - Сребреница, Руанда, страшни злочини - либерални свет је тражио механизме како да одговори. НАТО није експанзивна организација.

Јелена Милић, председница Центра за евроатлантске интеграције, о бомбардовању СРЈ 1999. године, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Пристајем(о) да нас приме макар у подрум НАТО-а

Јелена Милић Далек је пут [до НАТО], не испуњавамо услове. Није то лако и једноставно. Мораш бити цивилизована земља са институцијама контроле система безбедности, са процедурама доношења одлука... Референдум није света тачка демократије, у представничким демократијама постоје парламенти и скупштине.

Јелена Милић, председница Центра за евроатлантске интеграције, о чланству Србије у НАТО, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Комунални полицајац број 1

Јелена Милић Седимо са три особе које шире нетачности да је НАТО светски полицајац. Што се мене тиче, свету би било боље да јесте, пошто је Савет безбедности УН потпуно блокиран, то је делом и разлог наставка катастрофе у Сирији.

Јелена Милић, председница Центра за евроатлантске интеграције, о Ведрани Рудан, Марку Видојковићу и Владимиру Кецмановићу, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Рампа за лажне дипломе!

Александар Вучић Са изузетком Београдског универзитета, који се налази на Шангајској листи, квалитет образовања је релативно низак. Осим што ми за себе мислимо да смо високо образовани, што није истина, али то тешко прихватамо... 92 одсто ученика наставља школовање у систему средњег образовања, док, кад је реч о високом образовању, део диплома стечен је не увек на легалан начин.

Александар Вучић, премијер Србије, о дуалном образовању на скупу у Привредној комори Србије, „Танјуг“

Васкрс (политике) муфтије и голгота (образовања) Србије

Доста је било! Тај „поступак акредитације“, који наводно Влада очекује, траје од 2002. године и тешко да ће ускоро бити окончан јер је Kомисија за акредитацију, у разним саставима, успевала да одоли политичким притисцима и одбијала да акредитује Универзитет на коме предају „професори“ који су титуле „доктора” и професорско „звање“ остварили на неакредитованом Зукорлићевом универзитету. Овим закључком [...] влада и њен премијер омогућили су Зукорлићу да остварује профит. Иза овога стоје искључиво политички интереси владајуће странке и премијера [Вучића], чији је Зукорлић политички партнер.

Доста је било!, у иницијативи за оцену уставности закључка Владе Србије од 22. новембра 2015. којим је „Зукорлићев (Интернационални) универзитет изузет из законског оквира Републике Србије“, „dostajebilo.rs“