Сав мој бол (није и њен)

Новица Тончев Да ли било ко верује да би Дијана Вукомановић сломила један нокат или трепавицу за било ког локалног социјалисту? Лако је бити социјалиста у „кругу двојке“, а тешко је нама ван Београда да у исто време сачувамо одборнике, породицу, здравље.

Новица Тончев, високи функционер СПС-а и председник општине Сурдулица, о председници Извршног одбора СПС-а, „Данас“

Увод у курс (напредне) статистике

Александар Вучић Јавни дуг износи 71,9% БДП-а, а планирано је да учешће јавног дуга у БДП-у ове године буде 78 до 79%. Он је смањен раздуживањем од 410 милиона евра, а 200 милиона по основу промене курса долара и евра... Суфицит у буџету Србије тренутно је 35 милијарди динара, а привредни раст земље за шест месеци ове године је 2,9 %. Србија ће имати највећи привредни раст у овом делу Балкана. Први пут имамо суфицит у трговинској размени са свим земљама бивше СФРЈ, изузимајући Словенију; извоз је за 4,5% већи од увоза... Очекујем да просечне плате у Србији 2017. године буду 450 евра, а у 2018. да износе 500 евра.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, у емисији „Око“ РТС-а, „Фонет“/„Бета“

Човек је страшљива зверка

Мирјана Карановић Мислим да велики део грађана ове земље живи у огромном страху од будућности. У тој паници која је константна, људи у тој паници се опредељују, не би ли се спасли. И онда настају поделе, сукоби. Ствара се ситуација опште несигурности и свако гледа да заузме мало сигурнију позицију. Тада они не одлучују разумом, него ирационалном потребом да „остану живи“.

Мирјана Карановић, глумица, N1/„bizlife.rs“

Све изборне кутије су (данас) помало ћораве

Ивица Дачић Ја му саветујем да се мане ћорава посла и одустане од те идеје. За њега [омбудсман] треба да гласа наш народ, а не они који га терају на то. Изгубиће.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, о могућој кандидатури Саше Јанковића за председника Србије, „Курир“/„bizlife.rs“