Безбедно прескакање и прелетање

Томислав Николић Ми немамо никакву обавезу, ако буду решили да врате милион људи у Србију. Нек' прескачу Србију, нек' прелећу и нека возе људе тамо одакле су их позвали да дођу, намамили да дођу, натерали да дођу.

Томислав Николић, председник Србије, о мигрантској кризи, „Бета“

Тумач српских интереса

Муамер Зукорлић Није у интересу ни српског народа, па ни Србије, да меморијалним центром са више од 7.000 гробова бошњачких жртава влада припадник српског народа. Да сам неко ко заступа српске интересе у политици, подржао бих бошњачког кандидата.

Муамер Зукорлић, као лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака, који је због двојног држављанства гласао у Сребреници, „Ало“

Акумулирање помирења

Муамер Зукорлић Још пре неколико година позвао сам да се Сребреница третира и прогласи престоницом савести човечанства. Тако бисмо заправо у том центру акумулирали нову енергију потпуно супротну оној која је довела до злочина геноцидних размера и та би енергија окупила све здраве снаге без обзира на националну, етничку и партијску припадност у циљу кретања према помирењу.

Муамер Зукорлић, као лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака, „Ало“

Кад нема Марице (и Божане) добар је и Ивица

Ивица Дачић Кад дођу странци, премијер [Вучић] ме увек зове. Сваки пут ме тера да им певам. [...] Нема ту ничег вулгарног ни увредљивог. То је опуштено дружење уз српску храну и песму, а онда наступа игра.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, за штампано издање „Српског телеграфа“