Са нама нема неизвесности

Јанош Бугајски Мислим да ће, без обзира на учешће Срба на изборима, Косово за годину или две бити независно. То је правац у којем се Косово креће.

Јанош Бугајски, директор у Центру за стратешке и међународне студије у Вашингтону, "Глас Америке"

Званични Београд износи претеране оцене о недовољној безбедности Срба." (Бајрам Реџепи, премијер Косова, "Фајненшел тајмс")

Марек Антони Новицки Док читате овај чланак, вероватно проводите нормалан дан на послу, облачите се, пијете кафу или чај, или припремате децу за школу. Међутим, за неалбанске заједнице на Косову, углавном за косовске Србе, тај нормалан дан изазива опипљиве зебње, бригу за безбедност и страх.

Марек Антони Новицки, омбудсман за Косово, у ауторском тексту у Извештају о балканској кризи Института за извештавање о рату и миру

Време спорта и разоноде

Борис Тадић Да ли имате неко питање на које бих ја могао да одговорим, или ако нема питања... Молим вас да не говоримо о спорту и разоноди, то би било јако лоше.

Борис Тадић, председник Србије, одбијајући да одговара на питања везана за протест косовских Срба, "Б92"

Што остависте то нама?!

Војислав Коштуница Посланици ДС-а сада критикују владу а имали су три године да побољшају живот у Србији. Питам бившу власт зашто није завршила сарадњу са Хашким трибуналом у претходном периоду? И још су грађани изручивани Трибуналу на силу!

Војислав Коштуница, премијер Србије, у Скупштини

Као да је било некад...

Соња Бисерко С новом Владом, Србија се још више бољшевизирала.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, "Утисак недеље"

Као да је било некад...

Латинка Перовић Мислим да се те вечери [5. октобра 2004] у Дому омладине у људима пробудио револт што се све те вредности потиру и заборављају; од толиког узбуђења, ја се готово нисам усуђивала да гледам око себе...

Латинка Перовић, историчар и бивши секретар ЦК СК Србије, о трибини Центра за модерну политику, сплитски "Ферал Трибјун"

Са нама има извесности

Даница Драшковић Коалиција нема право да оспорава кадровска решења, јер нисмо ни ми њима оспоравали ништа, па ни бројне јуловце и еспеесовце у Влади и око ње. Место директора Института је извесно колико је извесна и Влада.

Даница Драшковић, кандидат за место у БИА, "Блиц"

И бирачке кутије прогледале

Раде Булатовић Ове године било је први пут од 1945. да нисмо 'учествовали' на овим изборима.

Раде Булатовић, шеф БИА, "НИН"

Препоручена (црна) пошта

Богољуб Пејчић Не видим ко има бољих квалификација за ту функцију. Раде Булатовић је правник, госпођа Драшковић је правник, с том разликом што госпођа Драшковић има тридесетогодишње опозиционо искуство, а господин Булатовић је служио свим режимима.

Богољуб Пејчић, посланик СПО–а у Скупштини Србије, "Б92"

Препоручена (црна) пошта

Велимир Илић Срамота је да бивши опозиционари уцењују парламент због избора директора Института за безбедност. Траже директора Института БИА, неће да сиђу у салу, држе скупштину сатима... То било исто као када бих ја за своју супругу тражио да буде директор некога и нечега.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Бета"

То може само неко провиђење

Душан Михајловић Ми смо сели, преузели дужност, а неко отвори трезор банке и нађе дрогу. Они ме позову телефоном и кажу ми за дрогу, а ја шокиран, одакле сада та дрога, то отвара хиљаду питања. Што би се рекло, има Бога, ја сам имао неко провиђење и савет да то одмах треба уништити, да се неко тога не би докопао.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Утисак недеље"

То може само неко провиђење

Душан Михајловић Заиста знам много, нема завере или пројекта у последњих десет година где нисам учествовао.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Утисак недеље"

То може само неко провиђење

Душан Михајловић Тачно је да је тако, али није реч о томе.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Утисак недеље"

То може само неко провиђење

Душан Михајловић Светски економски форум направио је истраживање о светским земљама у свету...

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Утисак недеље"

Нека је мржња, само да је позитивна

Маја Гојковић Одијум о мени у јавности је углавном позитиван.

Маја Гојковић, градоначелница Новог Сада, "Политика"

Сви Соросови људи

Изјаве.нет Мени је лично Ненад Стошић који је био у делегацији врањанског ДСС-а, и у присуству других људи, саопштио како је министар Јочић на столу имао наводно досије Вукашина Обрадовића из кога се може, како је он рекао, закључити да је он Соросов човек, да није поуздан, да није човек за место директора ТВ Врање.

Александар Стојковић, Нова Србија у Врању, "Б92"

Хиљаду (и нешто више) зато

Борис Караичић Слободан Вуксановић је заслужио да буде министар просвете. Као човек је заслужио због тога што је у политици 15 година, што је оснивач ДС-а, што се све време борио за демократске принципе и идеале, што се никад није продао, што му никад није власт била важнија од принципа, што је имао снаге и воље да се супротстави Ђинђићу када је то било веома тешко и опасно, а заслуже и зато што је доктор наука, што је написао 12 књига и што у својој биографији нема ниједну мрљу.

Борис Караичић, "Вуксановићев страначки колега", "Радио Б92"

Прешједник

Изјаве.нет Шта бисте желели да постанете кад порастете? Тако је отприлике гласило питање које је, пре неколико дана, учитељ поставио сину једног мог пријатеља. Клинац није много размишљао. Његов одговор је био кратак и одлучан, такорећи председнички: 'Света Маровић'!

Мића Вујичић, у "Времену уживања"

Сачувајте ову изјаву

Изјаве.нет Мира Марковић, желећи да направи лепши свет, у својој књизи говори о ономе што је лоше, ружно и што би могло бити боље и лепше. И та њена доследност, принципијелност увек се завршава са једном реченицом – ако нема ко да се бори на страни левице, борићу се сама.

Владмир Штамбук, "из некада моћног ЈУЛ-а", о новој збирци интервјуа Мирјане Марковић "Сачувајте ову књигу", "Б92"