Награђен к'о нагрђен

Барак Обама Ја уопште не знам зашто сам добио ту награду.

Барак Обама, одлазећи председник САД, о Нобеловој награди за мир коју је примио 2009. године, „Дојче веле“

Хвала Вучићу што постоји

Милан Кркобабић Одлука премијера Вучића да се свим пензионерима исплати једнократна помоћ од 5.000 динара је поштена и представља израз разумевања њиховог тешког материјално-економског положаја и вид дубоке захвалности за несебичну жртву коју су поднели раде спасења државе од банкротства.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а и министар без портфеља задужен за координацију рада јавних предузећа и регионални развој, РТС/„bizlife.rs“

Убити змију ругалицу

Љубинка Милинчић На неком руском порталу сам прочитала како је неко објашњавао зашто више воли Трампа него Хилари [Клинтон]. Каже: „То је просто, за нас је Трамп мачка у џаку, али је Хилари црна мамба“. Када црне мамбе нестане, нама колико-толико мора да сване. Надам се да се Америка неће много бавити нама. Кад год се бавила, није ваљало.

Љубинка Милинчић, главни уредник српске редакције агенције „Спутњик“, „Седмица“ Радио Београда 1

Те урбане тикве

Живорад Жика Николић Па не смета мени тај мој надимак (смех). Па зашто би ми сметао? [...] Ако је то због тога што прихватам да сам рођен на селу и не кријем своје порекло - онда је то у реду, а ако неко мисли на нешто друго - онда нека му је на част. Има многих који су се покондирили преко ноћи и постали градске фаце. Све то је ствар карактера, а истина је да на јавној сцени има тих покондирених тикви.

Живорад Жика Николић, водитељ и аутор емисије „Жикина шареница“, о надимку Жика Сељак, „Блиц“

Мистер лапсус меког срца

Живорад Жика Николић Све сам то рекао, шта да радим. Није пријатна ствар, али шта могу. Ја живим са тим. Када је оскудица у темама, згодно је да се стално врте ти моји лапсуси.

Живорад Жика Николић, водитељ и аутор емисије „Жикина шареница“, о лапсусима због којих је на мети критика, „Блиц“