Вечерња школа

Патрик Робинсон Можда ћемо до краја овог суђења и ми моћи да напишемо књигу о уставу.

Патрик Робинсон, председавајући судија на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу, о излагању Ратка Марковића

А тек ми!

Војислав Коштуница Сањам дан када ми нико од међународних званичника неће поменути Хаг!

Војислав Коштуница, премијер Србије, према "Врањским"

До (нашег) краја

Андреја Младеновић Влада Србије ће наставити да инсистира на двосмерној сарадњи са Хашким трибуналом и добровољним предајама. Мислим да ћемо на томе инсистирати до краја.

Андреја Младеновић, портпарол  Демократске странке Србије, "Б92"

Казнене мере за бољитак

Предраг Бубало Америчке казнене мере немају велики материјални значај.

Предраг Бубало, министар за привреду, "БК"

Само Коштуници не могу ништа!

Горан Свилановић Један крак тих санкција усмерен је ка томе да преговори о чланству наше земље у Светској трговинској организацији не буду подржани од стране САД. То је порука упућена Г17, јер они одговарају за економско сање у земљи. Сами су преузели ту одговорност и њима је порука – оно што је вама важно, нећемо да подржимо, а ви видите, да ли ћете седети у тој Влади, или ћете извршити додатни притисак на премијера да ипак, изврши своју обавезу.  Други крак је очигледно, усмерен ка СПО-у. Они одговарају за стање у авиосаобраћају и за 'Јат'.

Горан Свилановић, садашњи високи функционер Пакта за стабилност југоисточне Европе, "Б92"

Пролеће је 13. у јануару

Љубодраг Стојадиновић И тако је пролеће брзо и без најаве стигло на југ Србије. Сећате ли се наглог литерарног узлета Фадиља Хоџе из веселих 70-тих, под лиснатим именом 'Кад гора зазелени!' Сваког марта нас штрецне Хоџин књижевни евергрин.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике"

Превелика неочекивања

Јонуз Муслију Од Београда не очекујемо и не тражимо подршку у томе. С њима смо ратовали и немамо шта од њих да тражимо. Дошло је време да тражимо примену референдума из 1992, када су се Албанци из Бујановца, Прешева и Медвеђе изјаснили за припајање Косову.

Јонуз Муслију, лидер Партије за демократски прогрес, политичког крила некадашње Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца, "Глас јавности"

Европски просек и америчке кесе

Ђорђе Мамула Број војника који код нас страда, нарочито на стражарским местима, у границама је европског просека. У ствари су медији ти који желе да ту ситуацију учине драматичнијом него што јесте. Замислите само колико се америчких војника вратило пре Божића својим породицама у кесама, па нико не поставља питање смене врха министарства одбране!

Ђорђе Мамула, високи функционер ДСС-а, "Балкан"

Нова година без старог псовања

Велимир Илић Досадило ми је да ме људи препознају по неком исконструисаном, вештачком, злонамерно пласираном имиџу, псовању. У новој години тога више неће бити!

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Недељни телеграф"

Баук и ала

Изјаве.нет Сваки Владин функционер који је рекао да порез на додату вредност неће утицати на пораст цена или да ће тај утицај бити неутралан (!) није слагао као пас, слагао је као чопор паса јер су многи произвођачи и трговци, уз ПДВ, подигли цене роби и услугама. Опет се лови у мутном, опет се профит прелива неконтролисано, опет преко ноћи полуинтелигенти постају милионери... То није државни врх, то је људско дно. [...] Баук легализма кружи Србијом. Баук легализма кужи Србију.

Ненад Живковић, главни уредник "Панчевца"

Пристојан свет и остали

Чедомир Јовановић Из странке су ме искључили они који мисле да Демократска странка много више дугује Караџићу, Младићу, ратним профитерима, Милошевићевим генералима, академицима и острашћеним владикама, него пристојном свету који хоће нормално да живи.

Чедомир Јовановић, пошто му је одбијена жалба на искључење из ДС-а, "Бета"

Мићун барјактар

Богдан Тирнанић Јер је знано како је својевремени Мићуновићев Брут био нико други до покојни премијер. Мићун је то поднео релативно мирно, показавши да је цивилизована и толерантна особа, основавши у оквиру ДС-а свој ДЦ... Даља историја је позната. Мићуновић је био кандидат ДС-а на једним председничким изборима, попивши класичан нокаут у првој рунди, онда је своју комби-странку 'утопио' у ДС, где сада, како видимо, игра улогу барјактара. Није му замерити. Жудња за влашћу је гора од кокаина. Али, каква је у свему намера ДС-а? Губитничка?

Богдан Тирнанић, колумниста "НИН"-а

Банкар

Добривоје Будимировић Биџа Само луд човек може да држи своје тешко стечене паре у банци. Ти даш новац, а лопови дођу па распродају и погасе банке.

Добривоје Будимировић Биџа, председник Свилајнца, "Европа"

Певач

Радован Рака Радовић Биџа и ја не можемо да се сретнемо, да ли у Трстенику или Свилајнцу, често и на разним снимањима београдских и нишких телевизија, а да не отпевамо понешто. Биџа је снимио и свој CD, Боже здравља, има времена да и ја то урадим. Ето, у новогодишњем програму београдске ТВ 'Палма' отпевао сам лепу песму 'Јесен прође, ја се не ожених', па је то и буквално постао хит снимак у Београду...

Радован Рака Радовић, председник Трстеника, "Блиц"

Прогонитељ а жртва

Зоран Јовановић Где вам је тај фоторепортер да ме услика, јер ја сам тај прогонитељ слободних новинара у Панчеву, па ако нисам довољно несимпатичан, а чини ми се да јесам, може да се провуче кроз Фотошоп, па да се учиним још несимпатичнијим, па да се учини згодан поднаслов испод те фотографије, као прогонитеља слободних новинара у Панчеву. [...] Дакле, Скупштина је донела одлуку да директор 'Панчевца' за децембар однесе кући више од 60.000 и по ребалансу још 40.000 динара. Дакле, жртва је у овом месецу однела својој кући 100.000, а прогонитељ, ако вас то занима само 20.000 динара.

Зоран Јовановић, шеф одборничке групе ДС-а у панчевачкој Скупштини, "Панчевац"

Добар ветар у леђа отровима

Срђан Миковић Грађани Панчева данас немају разлога за забринутост [због загађења ваздуха] јер је правац ветра добар.

Срђан Миковић, градоначелник Панчева, "Б92"

Док једнима не смркне другима не сване имиџ

Бојан Бошковић Такође, мислимо да је то сјајна прилика за Србију да мало поправи свој имиџ.

Бојан Бошковић, из Exit-а, позивајући на помоћ жртвама цунамија, према "НИН"-у