Виша политичка психијатрија

Санда Рашковић-Ивић Мојим колегиницама које су начелнице неких одељења, или другим људима који нешто воде, дају задатак да направе списак запослених са телефонима, своје фамилије са телефонима, пријатеља, кумова, шире... Онда из СНС-а зову те људе да питају да ли је та-и-та особа разговарала с њима и да ли ће подржати Александра Вучића на председничким изборима - а избори још нису расписани.

Санда Рашковић-Ивић, психијатар и бивша председница ДСС-а, „Зумирање“ недељника „Време“

Ево ти срце на длану (за чување и даљу продају)

Сулејман Угљанин Честитам на добрим резултатима у изградњи једне демократске, мултинационалне и мултиконфесионалне европске државе засноване на владавини права, правној сигурности и једнакости пред законом.

Сулејман Угљанин, председник СДА и председник Бошњачког националног већа (БНВ), обраћајући се Хашиму Тачију у Приштини, „Политика“

И бука рекордна

Александар Вучић Поносан сам због велике буке на Сајму [туризма], односно због великог броја излагача и посетилаца. Искрен да будем будем никада нисмо имали 56 земаља, више од 2.000 излагача. Све рекорде смо оборили.

Александар Вучић, премијер Србије, на Сајму туризма, Б92

Политичка коректност

Бошко Обрадовић Kоректно је од Шешеља што је признао да је спреман да после избора прави Владу са СНС и СПС. Није ми се допадало када је глумио опозицију.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери и народни посланик, НСПМ/„Твитер“

Чувај се Османлија и када дарове носе

Дарко Танасковић Турска је међу најагилнијим земљама које лобирају за чланство Косова и Метохије у Унеску и то је део њихове стратегије неоосманизма. [...] Уколико би и дошло до тог чланства, Српска православна црква, њене богомоље, манастири, гробља нашли би се у великом проблему, јер би били изложени тихом и невидљивом притиску. То је горе него да вам сруше цркву, што свет види, па критикује и осуђује.

Дарко Танасковић, оријентолог и амбасадор Србије при Унеску, у емисији „Прави угао“ Радија КиМ, „Танјуг“

Сигуран фикс на Тому

Велимир Илић Мислим да ће се [Томислав] Николић касније укључити и да ће помоћи да се заустави суноврат Србије и та празна прича с Вучићем.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о председничким изборима у Србији, према НИН-у

Шта ако мали брат постане велики?

Даница Поповић Велики је проблем пред нама. Кад сутра Вучић победи на председничким изборима, кога да постави за премијера? Најпре помислих, најбоље је да премијер на то место постави свог рођеног брата. Не би то био преседан, чак ни у Европи. Само, има ту један проблем. Шта ако брат буде бољи премијер од - брата?

Даница Поповић, професор Економског факултета у Београду, у колумни „Коња за премијера“, НИН

Да живимо без падежа као сав нормалан (англосаксонски) свет

Богољуб Карић Ако могу Енглези без падежа, не требају ни нама да мучимо овај народ… Замислите да Вук Караџић није то… тада, ми би могли да прођемо као Енглези или Американци.

Богољуб Карић, председник „БК компаније“ и председник Покрета Снага Србије, гостујући у емисији „150 минута“ на ТВ „Прва“, „bizlife.rs“