Од (Вулинових) гуштера до (Ђорђевићевих) војника

Зоран Ђорђевић Свакако те људе тамо и све оне на дужностима и функцијама у том Министарству [рада] сада очекује напоран рад. Мораће мало више да раде, да се труде, радно време неће бити више до 15:30, него до 20-21 сат, као што је у Министарству одбране.

Зоран Ђорђевић, одлазећи министар одбране и предложени министар рада, сајт СНС-а/„Истиномер“

Невинашце без појаса невиности

Бошко Обрадовић Ана Брнабић изгледа као невинашце, а уопште није. Има директне послове са Синишом Малим, штитила је Николу Петровића, кума Александра Вучића. Она долази из једне веома сумњиве приче и окружења Александра Вучића, које је све само не чисто.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о мандатару, „Пресинг“ на ТВ N1

Outing не може да чека

Бошко Обрадовић Када је Александар Вучић предложио Ану Брнабић за министарку, прва ствар коју је рекао о њој била је да ће то бити прва геј министарка у Влади Србије. Она се није „аутовала“, како то каже савремени речник, и свету објавила да је лезбејка. Александар Вучић ју је објавио као жену са таквом сексуалном орјентацијом и то му је било веома важно због читаве западне јавности. Сада жели да се хвали да има геј премијера у југоисточној Европи. То су сви светски медији пренели као најважнију вест, што значи да је то најважнија карактеристика због које она долази на премијерско место.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, „Пресинг“ на ТВ N1

Први заставник Србије

Александар Вучић Било би дивно да Београд добије велику српску заставу као један од симбола града. САД заставу стављају свуда - од космодрома, до доњег веша и чарапа. Нема где нема заставе, а изгледа да некоме смета српска застава.

Александар Вучић, председник Србије, Б92

Свако (у Европи) има што Србија немаде

Бошко Обрадовић То јесте чудно. Ја то не разумем, морам да вам признам. У читавој Европи политика коју заступам има између 20 и 50 посто гласова. Само у Србији нема. То није нормално.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, на примедбу да је на председничким изборима освојио око 2 одсто гласова, „Пресинг“ на ТВ N1

Сима Страхота

Бошко Обрадовић Александар Вучић ће остати премијер, јер нећемо имати премијера. Наша влада је луткарско позориште. Одавно нисам прочитао нешто паметније од једног твита: „Александар Вучић нит' је председник државе, нит' је премијер, он је све време остао министар информисања“. Дакле, министар пропаганде и страха. То је суштина ове власти и владе.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о предложеном саставу владе Ане Брнабић, „Пресинг“ на ТВ N1

Напредан сам (човек), тим се дичим

Александар Вучић Тада [2004.] сам говорио многе ствари с којим данас нисам сагласан. Човек у међувремену стекне нова знања и сазнања. Човек напредује, за разлику од неких који никада не напредују. Као што видите, неки напредују у броју гласова и у процентима које освајају, а неки почну кампању са 17-18, а заврше са 4-5 посто.

Александар Вучић, председник Србије и председник СНС-а, „Инсајдер“

Титаник у (српском) акваријуму

Вук Јеремић Било би боље да је наступао само један кандидат. Када се гледа уназад, било би боље да је то био он а не ја. Али, то тако није изгледало на почетку. Начињена је грешка. Није постојала синергија. Ја сам ту лекцију научио и волео бих сви да је науче. Будемо ли једне друге саплитали и вређали се, то је на крају [борба] ко ће имати боље седиште на Титанику.

Вук Јеремић, као бивши кандидат за председника Србије, о Саши Јанковићу, „Тема јутра“ на ТВ N1

Данас хапсим, сутра крећем у инспекцију

Кајли Скот САД сматрају да је руски хуманитарни центар у Нишу заправо центар шпијунаже. Ако је то хуманитарни центар, зашто је запосленима потребан дипломатски статус? Тај статус значи да нико не може да изврши инспекцију тога шта они раде, да могу да буду недодирљиви.

Кајли Скот, амбасадор САД, РТВ/„Бета“

Нит' је било, нити може бити: Једна земља, а два господара

Кајли Скот Када видим да се Руси активно ангажују на подривању комшијских земаља и користе за то српско тло, ја бих то онда назвао малигним утицајем Русије.

Кајли Скот, амбасадор САД, о руском центру у Нишу, РТВ/„Бета“

Да дођу родитељи сутра у амбасаду

Кајли Скот Био сам мало изненађен јутрос кад сам се пробудио и прочитао те натписе, јер никад нисам причао о томе ко би могао постати министар одбране или било који други министар. Није било контакта ни са председником Србије Александром Вучићем ни са Ивицом Дачићем о томе како ће изгледати нова Влада Србије. То не значи да смо потпуно неутрални и да немамо мишљење.

Кајли Скот, амбасадор САД, о тексту у „Вечерњим новостима“ насловљеним „Америка притиска Вучића: Вулин не сме на чело одбране“, РТВ/„Бета“

Што мање плаћамо (дугове) више нам отписују

Звездан Терзић После вишемесечних преговора прошле недеље је потписан споразум са Марфин банком према коме је уговорено да до 15. јула платимо милион евра, а да нам 5,5 милиона евра буде отписано. Зато је јуче наменски продат Срђан Плавшић у Спарту из Прага за 1,3 милиона евра, да бисмо одмах исплатили Марфин банци милион. [...] После годину дана тешких преговора са још једном банком, чије име је договорено да не помињемо, потписали смо споразум да нам отпишу половину укупног дуга од 13,6 милиона евра, уз обавезу плаћања 6,8 милиона евра у наредних 18 месеци.

Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, о томе како је дуг клуба сведен са 40 на 26,7 милиона евра, Б92