(Господареве) крпе, трице и кучине

Теофил Панчић Опозиција би поновним пристанком на још једне увредљиво вештачки изазване ванредне изборе неопозиво постала само фикус у Вучићевом кабинету, мање или више живописна ергела безопасних дворских луда које ће увек бити спремне да статирају у Господаревим спектаклима.

Теофил Панчић, новинар и колумниста, Радио „Слободна Европа“/„Истиномер“

Портрет хулигана у старости

Теофил Панчић Александар Вучић је безброј пута до сада исказао свој ментални склоп уличног навијачког изгредника, у чији ‘репертоар’ спада и оно инфантилно мушкобањасто зачикавање стварних или замишљених противника: ‘ајде да се пошибамо, ако смете’. Одговорити пристанком на овај ‘изазов’, а све у комплексашком страху да се не испадне ‘кукавица која није за мегдана’, значи пристати на хулиганску логику, естетику и уопште форматирање живота и понашања по том моделу.

Теофил Панчић, новинар и колумниста, о могућим ванредним парламентарним изборима, Радио „Слободна Европа“/„Истиномер“

Ђаволски добри послови

Изјаве.нет Американци у односу на све друге 150 одсто стоје иза БиХ. Они су завршили одличан посао на Косову и у БиХ, где су инвестирали и много новца у демократију и обнову земље. На тај аманет гледам истоветно као на онај када су савезничке снаге доводиле у ред моју Аустрију, где је било доста нациста и њихових покрета.

Валентин Инцко, високи представник међународне заједнице у БиХ, за „Дневни аваз“, „Танјуг“

Аустризација Босне и Херцеговине

Изјаве.нет Савезници су ослободили Аустрију, остали тамо десет година, да би се повукли тек када се демократија усидрила. Пре Другог светског рата, у Аустрији није било чак ни парламента и, ево, након свега, ми имамо један фини (аустријски) рецепт за међународну заједницу у БиХ. Кад БиХ пројекат постане успешан, треба се повући.

Валентин Инцко, високи представник међународне заједнице у БиХ, за „Дневни аваз“, „Танјуг“

Што Вучић трезвен (за)мисли, то Вулин опијен (из)говори

Борислав Стефановић Вулин је Вучићев глас срца. Он говори оно што би Аца Србин радо рекао кад не би морао да изиграва модерно европско лице Србије, додирујући прстом наочаре с модерним рамом.

Борислав Стефановић, председник Левице Србије, у интервјуу за НИН