Питајте доктора (Радуна)

Бранко Радун Грешка је у приступу. Политичар је лидер и не сме откривати своје слабости попут депресије. То видим као превелик и опасан утицај „женског писма“ у ПР. Превише женских хормона у политици води у пораз.

Бранко Радун, аналитичар и члан УО РТС-а, о твиту Саше Јанковића (ПСГ) о „грчењу у Бечу“, „Твитер“/„Истиномер“

Знам(о) само да је маржа највећи непријатељ динара

Јоргованка Табаковић Истраживање је показало да је [у свету] од 1950. до 1980. године раст маржи стагнирао, и износио је око 20 одсто, да би од 1980. до 2014. раст маржи најјачих трговинских кућа био подгнут са 18 на 67 одсто. У томе треба тражити разлога зашто цене производа не падају иако динар јача.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о студији два истраживача из 2017. године, „Бета“

Благо оном ко не виде цене а поверова (Јоргованки)

Јоргованка Табаковић Иза јачања динара стоје реална кретања и оне промене у које многи не желе да поверују, али ипак поверују када плаћају рату кредита. Жао ми је што не могу ту исту веру да је динар ојачао [у односу на евро] и да је Србија на добром путу, да виде и у ценама сразмерно јачању динара.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, „Бета“

Детињство као (пр)омашена инвестиција

Ђорђе Балашевић Шта ће неком Малом Тајкуну детињство? Да га препрода. Утаји? Да га приватизује? Неки се једноставно роде већ одрасли, немаштовити и прозаични, и не желим судити ко је боље прошао (поготово зато што имам лош предосећај у вези са тим?), али усудићу се да приметим да је у појединим случајевима детињство било сасвим непотребна инвестиција.

Ђорђе Балашевић, кантаутор, о својој књизи „Календар мог детињства“ за хрватски „Вечерњи лист“, „bizlife.rs“

Грцима зла маћеха, мигрантима пасторова кћи

Карл Лагерфелд Пасторова кћерка [Ангела Меркел] је већ примила милионе и милионе имиграната и они су интегрисани, раде и све је супер... Не мора узимати још милион имиграната како би поправила имиџ неваљале маћехе након грчке кризе.

Карл Лагерфелд, креатор модне куће „Шанел“, о мигрантима, N1

Иста територија, различити непријатељи

Карл Лагерфелд Не може неко, иако је реч о догађајима који су деценијама иза нас, побити на милионе Јевреја, а онда на њихово место довести на милионе њихових заклетих непријатеља.

Карл Лагерфелд, креатор модне куће „Шанел“, о мигрантима, N1

Кадра на страшном месту постојати

Јоргованка Табаковић Што би рекао Меша Селимовић - док чекам да бију, боли унапред. Ја не бих да се бојим унапред, него бих да будем спремна за све што се дешава, а показујемо колико смо спремни.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о јачању динара у односу на евро и девизним резервама, РТС