Народна љубав

Славољуб Ђурић Увођење наводне демократије у Југославији само је једна потврда свега онога што левица годинама покушава да каже народу, а то је да нико не може да воли наш народ више него он сам себе.

Славољуб Ђурић, народни посланик из Смедеревске Паланке и потпредседник Општинског одбора СПС-а, "Борба"

Народна власт

Артемије Једино нашу истину нисмо могли да кажемо у Београду, председнику Србије и уопште представницима власти, јер нико од њих никада није имао контакте са нама, нити жели да их има.

Артемије, епископ рашко-призренски, "Независна светлост"

Само кад је официјелно

Горан Триван А морам да кажем да у овој држави је постигнут консензус најважнијих политичких партија, о томе шта је наш државни и национални интерес, и да ускоро још једна од тих великих странака парламентарних, улази у сарадњу са нама социјалистима, сасвим официјелно...

Горан Триван, члан Главног одбора СПС-а, Радио Београд

Кристална кугла

Данијел Сервер Немам идеју шта ће се десити ни на Косову ни у Југославији уопште. Неколико година изучавам Балкан и Југославију и што се више тиме бавим, то мање разумем читаву ситуацију.

Данијел Сервер, аутор фамозног извештаја "Промовисање демократије у Србији", "Дневни телеграф"

Домаћи плаћеници

Бранислав Чанак Поставља се питање чији су плаћеници чланови Владе, када смо ми страни? Ко њих плаћа када се зна да смо ми најсиромашнија и најбеднија земља на планети, а наши министри су богатији од чланова америчког Сената?

Бранислав Чанак, председник Уједињених гранских синдиката "Независност", "Дневни телеграф"

Дедињски цар

Изјаве.нет Ја сам сигуран да ће то незадовољство уствари окренути народ према Београду, односно, не према Београду, ми не желимо да идемо на Београд, нама Београд није крив, нама је криво Дедиње, тамо где се сместио цар српски.

Момчило Трајковић, реагује на оптужбе потпредседника Владе, Радио "Б92"

Једино ми

Александар Растовић Једино Србија и СР Југославија има председника, има руководство које мисли својом главом и које не дозвољава, значи, када се ради о свим интересима наше државе, да се било ко меша са стране.

Александар Растовић, председник младих социјалиста Србије, Радио "Б92"

Други по најстарости

Изјаве.нет Таман смо доказали да смо најстарији народ на свету, да су наши цареви имали три похода до Индије - први још пре 20.000 година, а сад читам о тамо неком ишчезлом континенту Му у тихом океану, на коме је живела прва цивилизација.

Мирослав Милановић, колумниста, "Блиц"

Нисмо ми

Изјаве.нет Наш председник Вук Драшковић није се на овај потез одлучио док није исправност такве одлуке проверио код јединог човека честитог и непристрасног, а то је Његова светост патријарх Павле. Управо став патријарха да је за одређене циљеве, очување Косова, очување државе и очување народа на овим просторима, потребно повлачити и неке ризичне политичке потезе.

Милан Миковић, високи функционер СПО-а, "Блиц"

Суперсила на стакленим ногама

Иван Пајдић А наш народ је и својом историјском мудрошћу доказао да је ´старији´ од свих шарених лажа суперсиле на стакленим ногама, пошто смо правду, демократију и човечност Америке и њених сателита добро искусили у протеклој деценији опасног живљења без баланса у свету.

Иван Пајдић, коментатор, "Борба"

Академик, али руски

Изјаве.нет Да ли у Србији, после универзитета, можда на ред долази и САНУ, с новим законом по коме би Влада постављала академике? То би вероватно обрадовало елиту СПС-а и ЈУЛ-а , јер би одмах били примљени у САНУ, уместо да се потуцају по страним академијама.

Слободан Петковић, професор Шумарског факултета који је судски враћен на посао, "Данас"

Антика за седење и слике за качење

Вера Матовић Прво смо сакупљали антику јер смо желели да опремимо кућу, а када смо имали на шта да седнемо, почели смо да размишљамо шта ставити на зидове. Без слика, кућа није кућа. Важно је да се нешто окачи на зид.

Вера Матовић, певачица, "Блиц"

Право и памет

Изјаве.нет Што се тиче случаја са шефом верификационе мисије ОЕБС на Косову Вилијемом Вокером, са правног становишта све је јасно, а да ли је таква одлука паметна или није – то треба да процене они који су је донели.

Константин Обрадовић, стручњак за међународно право, Радио "Б92"

За шаку златника

Вук Драшковић Живимо у времену кад ће и поједини Срби за шаку златника да прошверцују оружје за непријатеље Србије.

Вук Драшковић, потпредседник савезне Владе, крагујевачки "Канал 9"

Благо нама

Предраг Матвејевић Милошевић је сам мање националист него сто се мисли - политички је прагматик стаљинистичког типа, умјешнији него итко други у малим балканским замјешанцијама, опакији је, али спретнији од Туђмана. Добро се извлачи, други би на његовом мјесту давно пао.

Предраг Матвејевић, хрватски интелектуалац из Париза, "Данас"

Паре напред, остали стој!

Војислав Шешељ Нећемо, ми смо желели да то покажемо народу, а нећемо спречавати да долари улазе у СРЈ.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, одговара на питање да ли ће спречавати улазак ЦИА долара, "Данас"