Quo Vadis, Orbis?

Станислав Хочевар Данас се човечанство, нарочито западне елите боре да нигде у јавности не буде поменут Бог, а ти исти људи чине све да би били свеприсутни у медијима.

Станислав Хочевар, београдски надбискуп, у сусрет Божићу по грегоријанском календару, Агенције/„bizlife.rs“

Погледај нашу странку, Драгане, и стави јој паучину на очи

Владимир Ђукановић Заправо, ми смо криви зато што већина наших функционера не схвата да грађанима мораш до детаља да објасниш. [...] Градоначелник Београда Синиша Мали није политичар, он је економиста и он не зна те политичке трикове, и то му је мана у политици. [...] Грешка Синише Малог је што је најавио да ће раскинути уговор за ту јелку. Додатни проблем СНС-а је што око набавке те јелке нисмо чули од наших градских функционера, него нам је један новинар, Драган Ј. Вучићевић, суштински објаснио шта се ту догодило и ја му се захваљујем на томе; да је та јелка купљена за наредних десет година.

Владимир Ђукановић, народни посланик СНС-а, о новогодишњој јелци од 83.000 евра, у обраћању преко портала „youtube.com“

Дајем(о) вам ништа и чврсто га држите

Данијел Сервер Ако Србија стигне до завршне фазе преговора са ЕУ без нормализације односа са Косовом, неће добити ништа заузврат. Нормализација подразумева два кључна корака - пријем Косова у УН и размену дипломата на нивоу амбасадора. [...] Приступ Београда је да то одложи до непосредно пре уласка у ЕУ. То је озбиљна грешка. [...] За Србију би било паметније да се одлучи за столицу ЕУ што пре. Шта може добити? Не знам, али нико неће знати пре него што се покуша.

Данијел Сервер, политички аналитичар из Вашингтона, за „Глас Америке“, „Танјуг“

Руски гамбит

Данијел Сервер На крају крајева, Русија је признала независност отцепљених покрајина Грузије и Молдавије, док је анектирала Крим и пружа подршку сепаратистима у Украјини. Остаје питање да ли је паметно да се Србија ослони на Русију да потврди суверенитет Београда над Косовом?

Данијел Сервер, политички аналитичар из Вашингтона, за „Глас Америке“, „Танјуг“

Сарадници ми (ништа) не јављају

Братислав Гашић Ја ту информацију немам. Најискреније, то морате да питате [министра здравља] Лончара. Он (Бобан Гашић) и Лончар се друже, пријатељи су, али ја немам ту информацију.

Братислав Гашић, директор БИА, о постављању његовог рођеног брата за председника Надзорног одбора нишког Клиничког центра, „Јужне вести“

Сланина дома мог

Јелена Јаковљевић Када дођем у Жабаљ, и даље волим да једем из мог малог плеханог тањира из ког сам јела као дете и волим да на мушеми сечем сланину и једем. То је Србија којој се враћам сваки пут.

Јелена Јаковљевић, сада Јелена бин Драи, бивша мис СРЈ и супруга шеика Саида из Дубаија, за „Блиц“

Појединци одраније познати јавности (и муфтији)

Муамер Зукорлић Ненад Прокић је изабран за потпредседника странке. Филип Давид је подржао наш програм и очекујем да буде члан Политичког савета странке као нестраначка личност. У току су разговори са другим јавности познатим појединцима и очекујем да ће их се још прикључити.

Муамер Зукорлић, председник новоформиране Странке правде и помирења, партије настале трансформацијом Бошњачке демократске заједнице Санџака, „Блиц“

Прва Зукорлићева интернационала

Муамер Зукорлић Ради се о вредносном окупљању, где једнаку могућност има и Бошњак и Србин и Албанац, и католик и православац или било који припадник верске или етничке оријентације. Мултиетничност нисмо оставили само у наслову или на неком слову, него то и практикујемо. У првом маху очекујем да ће странка окупити већину свих мањина и мањину већине.

Муамер Зукорлић, председник новоформиране Странке правде и помирења, партије настале трансформацијом Бошњачке демократске заједнице Санџака, „Блиц“

Медиокритети су (и даље) на старој адреси

Ана Брнабић Наш систем не вреднује професора који са ђаком разговара мимо наставе у жељи да га мотивише да уради више, ми не награђујемо учитеље који негују љубав према знању и учењу. Наш систем саботира свако искакање из просека, чак и када то искакање значи мењање навика које нас вуку надоле.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о разматрању платних разреда, „Танјуг“