Нагр(а)ђен на правди Андрића

Бора Ђорђевић Можда ја стварно не заслужујем ову награду. Награда јесте заједничка. Заслужује је, пре свих, родоначелник овог жанра Арсен Дедић, па и Балашевић са „хрватског говорног подручја“, Шобић који се прерано повукао… па све до младог Марчела, пред којим је блистава каријера. Стицајем околности, награду сам добио ја. А онда су се паћеници и плаћеници побунили. Неки од тих великих мислилаца калибра „писма читалаца“ су написали да се Иво Андрић преврће у гробу. Ево ко се још преврће - Владислав Петковић Дис, Бранко Радичевић, комшија из Чајетине Михајло Чуповић, и многи други велики писци, чија имена носе награде које сам већ добио.

Бора Ђорђевић, кантаутор, пошто је примио Андрићеву награду за збирку песама „Пусто острво“, „noizz.rs“

Погледај двојника свог, Дилане

Матија Бећковић Бора Ђорђевић се на енглеском каже Боб Дилан, а Боб Дилан на српском Бора Чорба.

Матија Бећковић, песник, додељујући Андрићеву награду Бори Ђорђевићу за збирку песама „Пусто острво“, „noizz.rs“

Да сам знао да не ћутим

Драган Ђилас Можда сам погрешио што сам ћутао, а дошли смо у време када је срамота ћутати. У Београду и Србији завладала је страшна мржња и агресија према онима који другачије мисле.

Драган Ђилас, као кандидат за градоначелника Београда, у Дому омладине на првом предизборном скупу „Београде, почињемо“, „Бета“

Да нам опросте изложбу (и што су нас клали)

Ивица Дачић Просто не могу да верујем да се неко још љути и да ми треба да се извињавамо што смо организовали изложбу о томе како су нас клали и убијали. То је стварно врхунац лицемерја и безобразлука.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о ноти коју је Хрватска упутила Србији због изјава у УН о Јасеновцу, Б92

Крвава пошта

Ивица Дачић Пошто су они послали телефаксом ту ноту, ја ћу им послати препорученом поштом имена и презимена 20.000 деце убијених у Јасеновцу и другим концентрационим логорима. Барем би требало да ћуте из почасти и сећања на те жртве.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о ноти коју је Хрватска упутила Србији због изјава у УН о Јасеновцу, Б92

Немци су били бољи (егзекутори)

Ивица Дачић Систем убијања у концентрационим логорима под контролом Немаца био је другачији - путем гасних комора, док је у Јасеновцу постојало такмичење чувара ко ће колико заклати Срба, Јевреја и Рома те да је из хрватских извора познато да је током једне ноћи победник заклао 1360 Срба и то специјално израђеним оруђем за то - „србосјеком“, ножем за клање Срба.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о ноти коју је Хрватска упутила Србији због изјава у УН о Јасеновцу, Б92

Човек од (нерђајућег) челика

Предраг Ј. Марковић Ивица [Дачић] је много тврђи него што се мисли. Њега доктор удара гуменим чекићем, а он не мрда. Не могу њега потрести Мркини несташлуци.

Предраг Ј. Марковић, потпредседник СПС-а, на изјаву Милутина Мркоњића да је спреман да сарађује са Драганом Ђиласом као „доказаним стручњаком“, „Курир“

Да живимо напредно, Свети Саво, ти помози!

Младен Шарчевић Да може да нас види Свети Сава, а може, видео би да је Србија јача и паметнија, да се и сада, као пре много векова угледа на најбоље, да се труди да их сустигне и престигне. Данас, мили просветитељу, видиш да се трудимо, да силовито крећемо напред, да мењамо Србију у којој живимо да знање буде најважнија реч поред љубави.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, на Светосавској академији, N1/bizlife.rs