Робеспјер и Његош су умрли узалуд

Емир Кустурица Данас сигурно можемо, уместо Робеспјеру или Његошу, да подигнемо споменик фрижидеру или фотељи за масажу, 'мерцедесу', малом авиону и на свим континентима би се сложили да је то боље од Робеспјера, зато што сви то препознају као блиску тему.

Емир Кустурица, филмски режисер, на међународном скупу „Београдски контрапункт“ у Југословенској кинотеци, „Танјуг“

Дођоше, видеше, бомбардоваше

Емир Кустурица Прво дође Мадона, па НАТО. Ми смо трпели бомбе због демократије и када је уништено 240 богомоља, тај свет није реаговао у заштиту те културе. Глобализација има потребу за новим профитом и нема хумани аспект, само технолошки.

Емир Кустурица, филмски режисер, на међународном скупу „Београдски контрапункт“ у Југословенској кинотеци, „Танјуг“

Од глобализације два путића

Емир Кустурица Када говоримо о глобализацији, морамо да говоримо о двема стварима. Једна се односи на позитивно удруживање света. Ја сам свирао и приказивао своје филмове у свим деловима света и глобални приступ артефактима од мале средине прави велику, ако она има шта да каже, али занимао ме је политички извор стварања могућности за ефикасну глобализацију.

Емир Кустурица, филмски режисер, на међународном скупу „Београдски контрапункт“ у Југословенској кинотеци, „Танјуг“

Међународна пљачка српског влака

Александар Вучић Када је 2007. ушао у власт, [Драган] Ђилас пријавио стан, сат, женину некретнину и 70.000 евра. Одакле, бре, 25 милиона евра између 2007. и 2012. године? Је л' то поштено стечено? Па, лоповлуком, него како. Сви са слике на којој се налази [Вук] Јеремић, сем њега, похапшени. Сви они лопови, а само он поштен...? Очигледно је и јасно да је реч о међународној криминалној организацији и лоповској банди.

Александар Вучић, председник Србије, „Танјуг“

Монику Левински прозивајте, мене нећете

Бил Клинтон Моји критичари занемарују чињенице када ме стављају у исти кош са мушкарцима оптуженим за сексуално узнемиравање или напад. С тим сам се суочио пре 20 година, и више. Покушавао сам од тада да добро радим, и у приватном животу и на послу. То је све што имам да кажем.

Бил Клинтон, бивши председник САД, за „Ен-Би-Си“, „Танјуг“

Председник и (стано)градитељ

Александар Вучић Дођите да видите петослојну столарију, паркете, изолационе материјале од 40 центиметара, да виде да је све по високим стандардима, а по цени мањој од тржишне. Можете да видите стан од 67 квадрата, и војник који уђе месечно ће плаћати рату од око 118, 119 евра. Ко узме стан, не може после да оде и буде телохранитељ неком тајкуну, имаће обавезу колико мора да остане и ради. Синиша [Мали], надам се да можеш да помогнеш Ани [Брнабић] да нађемо решење за све - да се изграде станови за медицинске сестре и лекаре.

Александар Вучић, председник Србије, обилазећи огледни стан за припаднике снага безбедности у насељу „Земунске капије“, Б92

Друг Тито (ни)је умро узалуд

Бранислав Недимовић САД и Канада су преплављене малинама из Мексика, које су одлично родиле и не требају им наше малине. Све је више произвођача малине и у Србији, Мађарској, Пољској, Босни и Херцеговини и Украјини и конкуренција је све већа а цена онда трпи. [...] Произвођачи морају да се прилагођавају новим условима и технологијама рада и брања, и не могу више да раде као њихов деда. Рекао сам им да је друг Тито умро.

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, о протестима малинара у Пријепољу и блокади пута ка Црној Гори, Б92