Мрље од путера

Драган Великић На тај врх који о нашим животима одлучује, политички и економски, могу да се попну само људи са прљавим биографијама, оно што се у народу каже – са путером на глави. Што већа мрља у биографији, то гарантује већу моћ, јер тиме је и потенцијал за уцењивање већи, па је такав човек радо виђен у сваком бизнису, односно “бизнису”. Човек без мрље је неупотребљив.

Драган Великић, књижевник, „Блиц“/„bizlife.rs“

Бриселски споразум - највиши правни акт Републике Србије

Зоран Ивошевић Бриселским споразумом [2013] смо пола признања независности Косова фактички већ учинили - [...] тачком 14, у којој пише да су се Београд и Приштина обавезали да неће блокирати напредак друге стране на њеном путу ка ЕУ. И кад дођемо у предворје те Европе, биће - ‘Признајте Косово’, ми ћемо рећи да нећемо, а они ће нам потурити ту тачку 14. Рећи ће - ‘Господо, ви блокирате пут Косова према Европи’.

Зоран Ивошевић, некадашњи судија Врховног суда, за „Истиномер“

Повредивост устава

Зоран Ивошевић У Члану 8. Устава пише да је граница Републике Србије неповредива и да се мења по поступку предвиђеном за промену Устава. [...] Прво бисмо морали да променимо Устав, па да тек онда говоримо о правно обавезујућем споразуму, а они хоће да споразум направе до краја ове године. Ми преговарамо са једном сурогат државом и кажемо - ’Ми ћемо изгубити све до Врања ако сада не решимо’. Па, то је лудост.

Зоран Ивошевић, некадашњи судија Врховног суда, на питање „како ће се институционализовати оно што буде договорено у Бриселу“, „Истиномер“

Врапци, птице-селице које мигрирају

Слободан Станојевић Пошто смо разумели од колега који то изучавају да је ово прво свратиште врабаца када се селе, у оним месецима када мигрирају.

Слободан Станојевић, директор Зеленила Београд, на постављању три кућице за врапце, према N1

Дозволите да преживим обраћање

Изјаве.нет Искрено се надам да ми због овог обраћања неће бити нацртана „мета на челу“!

Момчило Трајковић, члан председништва Српског националног форума из Грачанице, на крају отвореног писма Александру Вучићу, „Коссев“