Партија - сигурна кућа за криминал(це)

Милан Лане Гутовић Ретке државе су успеле да не падну у руке организованих криминалних група које су се пресвукле у партије. Када криминалци постану маргинална популација, а не министри и владари, мрак ће сам од себе постати подношљивији.

Милан Лане Гутовић, глумац, у интервјуу за „noizz.rs“

Заставник и градитељ

Горан Весић Ми смо рекли да ћемо изградити јарбол. То никаква тајна није била. Грађани су гласали за нашу политику, између осталог и за јарбол и ми ћемо га поставити.

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, о јарболу на београдском Ушћу који ће бити „краћи и јефтинији“, N1/„bizlife.rs“

Пола лав, пола министар

Весна Војводић Митровић Министар просвете је митско биће које је пола лав, а пола човек – јер се лавовски бори за наставнике. Где нестаде, лаве наш?

Весна Војводић Митровић, портпарол синдиката просветних радника „Независност”, на протесту испред зграде Министарства просвете, „Политика“

Градили смо их заједно, а палимо их само ми

Беџет Пацоли Цркве на Косову нису српске, већ и српске и албанске. На пример, у цркви у Дечанима постоји доказ да су је градили заједно Срби и Албанци. Моја породица је била раније православне вере.

Беџет Пацоли, „шеф дипломатије Косова“, у обраћању у Председништву ЕУ у Бечу, „Танјуг“