Прекобројни

Драгослав Аврамовић Ја сам дошао до закључка да и у Вашингтону и у Бриселу и на Дедињу сматрају да су пензионерски проблеми маргинални. Али то је тако - сит гладном не верује. Реално је бацати бомбе а нереално је за ове велике земље дати 100 милиона долара за помоћ пензионерима?!

Драгослав Аврамовић, лидер Савеза за промене, конференција за новинаре

Немам(о) пара, немам(о) среће

Љубиша Ристић Одакле, побогу, ЈУЛ-у паре? ЈУЛ нема пара ни за општинске одборе и плакате а не да финансира изградњу позоришта.

Љубиша Ристић, председник ЈУЛ-а и управник позоришта КПГТ, "НИН"

Шта је најгоре

Изјаве.нет Најгоре је што је из Грачанице одато признање бившем руководству СПС-а Приштине и покрајине за успешан рад у очувању српства у Приштини, у којој је остало да живи само 400 заборављених Срба. То се није смело догодити, јер је тиме ојачана позиција председника Извршног одбора Српског националног већа Момчила Трајковића и владике Артемија, који добијају све више присталица међу револтираним члановима СПС-а.

СПС Косова Поља, о смењеним локалним руководиоцима СПС-а и несмењеним вођама СНВ-а

Чишћење мргуда

Јово Тодоровић Прочитао сам у неким од ваших новина, а и сам сам се уверио, да постоји захтев да реформом буду очишћени наставници мргуди који једва чекају да ухвате ученика који не зна.

Јово Тодоровић, републички министар просвете, конференција за новинаре

Ретки тренуци одмора

Војислав Шешељ Док ми из владајућих странака бринемо о обнови Србије, поново подижемо мостове, пруге, путеве и фабрике, док улажемо максималан труд у економској и социјалној сфери и народ нам у томе помаже, маргиналне проамеричке политичке странке служиће нам за увесељавање и разоноду у ретким тренуцима одмора.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, "Борба"

Чеченија – најскупља српска реч

Момир Војводић Привријемено су ме истерали из Призрена, али сам их побједио у Грозном.

Момир Војводић, песник, “Радикалски таласи”

Милошевићев законик

Маријан Ристичевић Да се код нас примењује Душанов законик и да се за сваку крађу сече рука, наши министри би морали да гласају ногама. Свака држава има своје криминалце, а код нас криминалци имају своју државу.

Маријан Ристичевић, народни посланик коалиције "Војводина", "ТВ Мрежа"

Операција неуспела, хирург умро

Урош Комленовић Перица Огњеновић није смео да јавно помене како му је Аркан предложио сасвим нову методу спортске хирургије: 'Оперисаћу ти колено хеклером, је'ш чуо'.

Урош Комленовић, новинар "Времена"

Нагињи се кроз прозор

Изјаве.нет Негде око Степојевца, када је воз стоти пут стао, поче укрцавање кроз прозор. Појави се најпре пушка. Момци из купеа прихватише је без имало узбуђења; затим невидљиве руке с перона – на мој још већи ужас – кроз тесно окно некако проденуше – вучјака (!!!), живог, на крају, бесан, све псујући кроз прозор уђе и војник.

Драгица Јаковљевић, у разгледници с путовања Београд-Ужице, “Данас”

Што те бјеше Политика?

Горан Козић Серови су убијали људе и рушили фабрике и мостове. За то време Сер Блер се церекао пред камерама Си-Ен-Ена. Он је можда највећи сер међу серовима.

Горан Козић, уредник "Политике"

Најкраће и најнељубазније

Драгољуб Жарковић Најкраће: све цене су отишле доврага! Пре десет година када је покренуто 'Време' овај недељник је стајао колико 3,5 килограма рото-папира. Сада стаје колико један килограм. Ако сте незадовољни новом ценом купите тај килограм папира па пишите новине сами.

Драгољуб Жарковић, главни уредник, образлаже нову цену свог листа, "Време"

Просјачки монетарни удар

Изјаве.нет Нећемо динаре, хоћемо марке.

подгорички просјаци, "Бета"

Исконска жеђ

Милић Вукашиновић Уста су ми жедна твоје пљувачке.

Милић Вукашиновић, стих из песме, "ТВ Пинк"