Хапшење лаптопа по закону

Расим Љајић Тачно је да се лаптоп није налазио све време на локацији на којој је пронађен. Торба очито није била на том месту двадесет и нешто дана, него је ту торбу неко оставио непосредно пре него што ће надлежни државни органи ту торбу и преузети са тог места.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, o проналаску преносивог рачунара Радована Караџића, 16. август 2008, "Правда"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Борис Тадић Седео сам два реда иза Буша и наглашено, са три прста поздравио нашу репрезентацију, због чега је председник САД био изненађен и питао ме шта то значи. Одговорио сам да је то Свето тројство, што је њему било занимљиво да усвоји сада део нашег идентитета. Бушу сам објаснио да се зато боримо и да је то наша идеја.

Борис Тадић, на отварању Олимпијских игара у Пекингу, 11. август 2008, "Данас"

Изазивање (не)прихватањем уцена

Вук Јеремић Да будем потпуно искрен очекујем жесток отпор, очекујем да један број земаља које подржавају косовску независност буде јако против, односно да лобира на Генералној скупштини против усвајања ове резолуције. Није тајна да су међу тим земљама неке од најутицајнијих земаља на свету, међутим, ми смо апсолутно одлучни да истрајемо у својој иницијативи и због тога ових дана разговарамо са целим светом.

Вук Јеремић, министар спољних послова Србије, o иницијативи да се од Међународног суда правде тражи мишљење легалности независности Косова, 16. август 2008, "Б92"

Хапшење лаптопа по закону

Александра Јанковић Прича да је поштени проналазач сада пронашао лап-топ Радована Караџића вам је као да ја сада лансирам спејс шатл из свога стана. Та прича вређа интелигенцију српског народа.

Александра Јанковић, посланик НС-а, o проналаску преносивог рачунара Радована Караџића, 16. август 2008, "Правда"

 Свака паралела се кажњава по закону

Дмитриј Рогозин Уважавање територијалног интегритета Грузије неће бити могуће без уважавања територијалног интегритета Србије на Косову и Метохији.

Дмитриј Рогозин, руски амбасадор при НАТО-у, у Бриселу, 15. август 2008, "Танјуг"

 Свака паралела се кажњава по закону

Небојша Малић Током протекле седмице, многи коментатори су поредили руску интервенцију у Осетији са нападом НАТО из 1999. на Србију. Ова аналогија је погрешна. Ако већ мора да се прави поређење са Балканом, онда би то требало да буде са Републиком Српском Крајином, коју је у августу 1995. уништила Хрватска.

Небојша Малић, колумниста, 14. август 2008, "Antiwar.com"

 Свака паралела се кажњава по закону

Небојша Стефановић Са највећим уживањем сам гледао како НАТО мишеви Драгана Шутановца беже по Грузији, али не знам да ли су нашли довољно рупа да се сакрију.

Небојша Стефановић, заменик генералног секретара СРС-а, 13. август 2008, "Правда"

Људи (и жене) са два прста

Петар Луковић Није страшно кад ти је Председник државе неспретан, дешава се; али је страшно кад ти је Председник глуп. И кад његових шест прстију изгледају као радовање ретардираног кловна који није обавештен да је публика одавно напустила циркус. Важно је само да га супружник Јеремић није напустио. [...] Као деведесетих, у Сребреници, рецимо: брзо, ефикасно, организовано, весело, мушки. Уз вечита три прста Светог Тројства: смрт, лопата, масовна гробница.

Петар Луковић, новинар и члан ЛДП-а, за "E-novine", 13. август 2008, "Peščanik.net"

"Отпор, стоко, отпор"

Божидар Ђелић Видео сам да има људи у администрацији који се понашају као да су грађани њихове слуге. Има и оних којима није далека идеја да грађане третирају као стоку!

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 13. август 2008, "Политика"

 Свака паралела се кажњава по закону

Горан Свилановић За мене је ово потпуно нова ситуација у Грузији и мислим да нема толико много паралела колико бисмо понекад желели да направимо. А ако стварно хоћете да их правите, онда би за мене прва била у томе што је акција Грузије исто толико бесмислена колико је својевремено била и акција Србије када је војском и полицијом покушала да стави Косово под контролу. Не можете владати народом који вас не жели.

Горан Свилановић, бивши министар спољних послова, 12. август 2008, "Дневник"

Хапшење лаптопа по закону

Изјаве.нет На Батајничком путу пронађена је торба са лаптопом и дискетама, за коју се сумња да је власништво Радована Караџића. Лаптоп, 55 дискета, чланци из новина и две књиге, пронађени су у торби на Батајничком путу, након дојаве.

Акциони тим за сарадњу с Хашким трибуналом, o проналаску преносивог рачунара Радована Караџића, 12. август 2008, "Б92"

председник СДУ, 01. август 2008, "БХ Дани")

Милорад Вучелић То [ЈС и ПУПС] су најобичније интересне групације кратког даха, које су окупљене, с једне стране, око мале пљачке малог града, а с друге, око удружења баба и деда које је објавило рат унуцима. Јер, како другачије тумачити то слепо инсистирање лидера ПУПС-а Јована Кркобабића на томе да се пензије повећавају чак и на уштрб дечјих додатака, социјалне помоћи...?

Милорад Вучелић, некадашњи функционер СПС-а, 12. август 2008, "Дневник"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Вук Драшковић За Србију је изузетно значајно то што је председник Борис Тадић на отварању ОИ, пред четири милијарде људи, подигао три прста поздрављајући наше спортисте. Тадићева три прста су доказ победе програма Српског покрета обнове.

Вук Драшковић, председник СПО-а, као "идејни творац овог поздрава", 12. август 2008, "Прес"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Вук Драшковић Нисам љут ни на кога! То су зле приче! Немам за шта да оптужујем Тадића. Па, то би било као када би неко данас био оптужен да је Вуку Караџићу украо азбуку!

Вук Драшковић, председник СПО-а, о поздраву с три прста, 12. август 2008, "Прес"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Вук Драшковић То је сјајно! Тај симбол је нешто што се лако објашњава и лако прихвата! Ако амерички председник не крије своје интересовање за тај српски симбол и ако га прихвати подижући три прста, то никако није без значаја!

Вук Драшковић, председник СПО-а, на то што је поред Бориса Тадића и Џорџ Буш подигао три прста, 12. август 2008, "Прес"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Вук Драшковић Никола Тесла је једног дана размишљао о Светом тројству и одатле му је кренула идеја која је резултирала трофазном струјом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на питање зна ли неку анегдоту о поздраву с три прста, 12. август 2008, "Прес"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Мирослав Маркићевић Поздрав са три подигнута прста везује се за равногорце и Вука Драшковића, тако да ми је мало нејасно зашто је Тадић користио тај поздрав на Олимпијским играма. Три прста су заправо симбол Свете тројице а не Светог тројства, али таква омашка може свакоме да се деси.

Мирослав Маркићевић, председник ИО НС-а, 12. август 2008, "Курир"

Кад Тројица (наглашено) беху Тројство

Драган Тодоровић Три скупљена прста, како се и крстимо, представљају Свето тројство и тако се и изговара: у име Оца, Сина и Светога духа. Не треба уводити посебне знаке за поздраве – Хитлер је имао подигнуту руку, фашисти песницу... Све то је одлика тоталитаристичких странака и режима.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 12. август 2008, "Курир"

Људи (и жене) са два прста

Иван Миленковић У реду, може се схватити да је читав Тадићев патриотски плес начин да се маргинализују радикали и Коштуница и утолико га је Тадић одиграо мајсторски, али да се није мало одвећ уживео у улогу? Мислим, ко га је терао да маше са та три подигнута прста у Пекингу, шта му сад па то значи? Али не, Тадић је 'намерно то хтео', 'баш је хтео'. Шта је то баш хтео? Да јебе кеву Бушу (што би рекао Петар Л.), вероватно. И успео је. Избезумио га је.

Иван Миленковић, филозоф, 12. август 2008, "Peščanik.net"

Немој да бригаш, живот се стара (док има пензионера, биће и пара)

Јован Кркобабић Немам никакву представу о томе, пошто сам потпуно ван тих дешавања. На десетине људи је ухапшено и приведено у Хашки трибунал, зашто се у Схевенингену не би нашао још један? Немам никакав увид, нити ме то интересује.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе за социјална питања, о хапшењу Радована Караџића, 11. август 2008, "Курир"

Немој да бригаш, живот се стара (док има пензионера, биће и пара)

Јован Кркобабић Водим рачуна о 1,6 милиона пензионера, а то је довољан број угрожених људи. Сигурно ми нису потребна још двојица на леђима!

Јован Кркобабић, потпредседник Владе за социјална питања, на питање хоће ли ускоро бити ухапшени Младић и Хаџић, 11. август 2008, "Курир"

Што јес' јес' – најгори је СПС

Александар Вулин СПС је убио себе тиме што је ушао у радни однос са Мирославом Мишковићем.

Александар Вулин, један од оснивача Покрета социјалиста, 11. август 2008, "Политика"

Људи (и жене) са два прста

Весна Пешић Таква малодушност власти и дечачко 'пувакање' Председника Републике да је он неустрашиви Србенда са подигнута три прста пред очима Џорџа Буша, прети новим трзавицама, али и новим успоравањем Србије.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 11. август 2008, "Peščanik.net"

Ретко те виђам с девојкама (а виђам те сваки дан на ТВ-у)

Драган Шормаз Чуди ме што председник Србије на отварање Олимпијских игара није повео и своју супругу, као што су то урадили сви остали шефови држава. Чудно је да је Тадић уместо супруге повео Вука Јеремића.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 11. август 2008, "Правда"

Ретко те виђам с девојкама (а виђам те сваки дан на ТВ-у)

Наташа Јовановић Тадићева психа као таква одавно је требало да буде испитана.

Наташа Јовановић, потпредседница Скупштине из СРС-а, 11. август 2008, "Правда"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Слободан Јоловић Гуча ће 2010. године бити поприште – трећег светског трубачког рата. Тај рат водиће Руси и Американци, али, умешаћемо се, интервенисати и ми Срби.

Слободан Јоловић, председник општине Лучани, 11. август 2008, "Курир"

Црни шенген

Александар Вучић Скупштину блокира Влада, јер су министри у најскупљим летовалиштима на Медитерану. Они који нису стигли до Медитерана отишли су на летовање у Кину да се лепо проведу на Олимпијади. За све што у Србији није добро, од онога што Ђелић помиње беле шенген листе, за све су криви Тадић и Ђелић.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 08. август 2008, "Правда"

Интереси Срба против интереса Србије

Бобан Станковић Нисам изневерио интересе Србије. То је реалност овде на Косову. Видите да су 44 земље из најближег нашег окружења признале ово фактичко стање, свиђало се то нама или не. Не осећам се непријатно, јер сам на овом месту искључиво због интереса српске заједнице.

Бобан Станковић, министар за заједнице и повратак у влади Хашима Тачија, 08. август 2008, "Политика"

Некад не реци никад

Слободан Милосављевић Није истина да сам 'Делтин' човек и да по било ком основу штитим монополе. Никада никакав посао с 'Делтом' нисам радио, изузев што сам увек говорио да ћу сваку домаћу трговину која жели да изађе ван граница Србије да прода српски производ помоћи... Учинио сам све што сам могао да у Србију доведем конкуренцију, која је конкуренција и 'Делти'.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга из ДС-а, 08. август 2008, "Дневник"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Слободан Милосављевић Нећу отићи у Гучу све док будем могао сам да одлучујем о својим поступцима.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 08. август 2008, "Прес"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Небојша Бакарец Никада нисам био ни на Егзиту ни на Гучи. Прво је сабор младих дувача, а друго старих – ја не припадам ни једнима ни другима. Хоћу рећи, нисам дувач.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, 08. август 2008, "Прес"

Црни шенген

Божидар Ђелић Сада почињу да блокирају кључну слободу, слободу кретања и укидања виза за наше грађане. Ако блокада парламента онемогући усвајање закона који су потребни за добијање беле шенген листе, то ће угрозити њено добијање до краја године. Али, ја сам и даље, не оптимиста, већ сурови реалиста и веома амбициозан, јер знам да је то оно што грађани желе.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе из ДС-а, 07. август 2008, "ФоНет"

Хапшење лаптопа по закону

Владимир Вукчевић Сви чланови Акционог тима учинили су максималан напор и изнели већи део познатих детаља око хапшења Радована Караџића, као и његовог паралелног живота. Сви други детаљи, компјутер, место хапшења, дискете, одбрана мање су важни. Али када смо код компјутера, да ли мислите да је он знао да ће бити ухапшен, па је у њему припремао одбрану пре хапшења? То је смешно.

Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине, 07. август 2008, "Време"

Полиција храбрости не верује

Александар Вучић Тома [Николић] и ја смо ризиковали своје животе и показали ону врсту храбрости какву до сада није показао ниједан политичар у сличној ситуацији.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, о митингу у организацији СРС-а, за "Стандард", 07. август 2008, "Време"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Милутин Мркоњић Труба је инструмент који изражава све оно што стварамо ми градитељи, Веља и ја. Уз трубе се људи радују, уз трубе тугују. Последњи велики задатак који сам радио, обнову земље после бомбардовања, радио сам уз трубе. Трубе сам тада довео и у равну Војводину. Није онда ни чудо што сам толико везан за трубе, везан за Гучу.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, отварајући Сабор у Гучи, 07. август 2008, "Курир"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Милутин Мркоњић Веља је овде много урадио. Ми ћемо на Влади врло брзо одлучити да Гуча, која је српски и светски бренд, уђе у стално финансирање из буџета. Предложићу да догодине, наравно ако до тада преживи Влада, покровитељ сабора буде премијер Цветковић, а за две године, план је да сабор отвори председник Тадић. Једино је Веља непромењив, он ће и идућих година бити стални домаћин сабора. А сад, сви на своје радне задатке!

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, отварајући Сабор у Гучи, 07. август 2008, "Курир"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Милутин Мркоњић Друже Вељо, окрећи ручицу...

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, отварајући Сабор у Гучи, 07. август 2008, "Курир"

Ко не разуме Вељу, тај не разуме ни Гучу!

Велимир Илић Најважније је да овде сви будемо здрави и весели, у весељу да завршимо сабор.

Велимир Илић, бивши министар за инфраструктуру, "из чврстог Мркоњићевог загрљаја", 07. август 2008, "Курир"

Што јес' јес' – најгори је СПС

Славица Ђукић-Дејановић Политички компромиси никако не смеју ићи на штету Београда. Нови избори би били велико разочарање за Београд.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, 05. август 2008, "Бета"

Замјела их Олуја

Стјепан Месић Кад председник Србије Борис Тадић говори о 'Олуји', морао би да води рачуна о томе да је побуна Срба у Хрватској била иницирана из Београда, одакле су долазили добровољци и тенкови окићени цвећем, и о томе да је Хрватској рат био наметнут. Извинио сам се свима којима су припадници мог народа нанели зло – то сам као председник Хрватске морао да учиним, и то сам и учинио.

Стјепан Месић, председник Хрватске, o годишњици акције хрватске војске "Олуја", 04. август 2008, "Б92"

Замјела их Олуја

Иво Санадер Србија има пуно проблема и желим им да своје проблеме реше, али дефинитивно их неће решити тако да усмеравају пажњу с интерних проблема на Хрватску. Он [Тадић] говори о томе да се неко треба извинити за злочине и нечасна дела након 'Олује'. Прво ћемо прославити 'Олују' и не можемо на Дан победе и домовинске захвалности и велике хрватске победе говорити о томе, већ након 'Олује'.

Иво Санадер, премијер Хрватске, o годишњици акције хрватске војске "Олуја", 04. август 2008, "Б92"

Замјела их Олуја

Борис Тадић Српски народ годишњицу 'Олује', оплакује као дан велике туге и несреће. Премда сам се ја лично извинио за злочине који су припадници српског народа починили над припадницима других народа током ратова у бившој Југославији, нико од државних званичника земаља које су такође биле укључене у те ратове, није понудио извињење за злочине почињене над српским народом.

Борис Тадић, председник Србије, o годишњици акције хрватске војске "Олуја", 03. август 2008, "Танјуг"

Изазивање (не)прихватањем уцена

Борис Тадић Ако неко мисли да ће ова проевропска влада одустати од обране националних интереса зарад европских перспектива, вара се. Чланство у ЕУ је врхунски национални интерес, али то не значи да ће Србија прихватити уцене.

Борис Тадић, конференција за новинаре, 03. август 2008, "Танјуг"

Изазивање (не)прихватањем уцена

Стивен Вордсворт Јасно је да се о статусу Косова не слажемо: Србија га види као део своје државе, док је из нашег угла Косово независно, и то се неће променити. Ако покушамо, можемо наћи начин 'да се сложимо да се не слажемо' око статуса, тако да то не омета интеграцију Србије у ЕУ. Иницијатива пред судом нама изгледа као директно изазивање.

Стивен Вордсворт, амбасадор Велике Британије у Београду, o иницијативи да се од Међународног суда правде тражи мишљење легалности независности Косова, 03. август 2008, "Вечерње новости"

Хапшење лаптопа по закону

Драган Шутановац Најважније је да је то урађено по закону.

Драган Шутановац, министар одбране из ДС-а, на питање "ко је ухапсио Караџића", 03. август 2008, "Бета"

Полиција храбрости не верује

Борислав Пелевић Видео сам полицајца да нишани право у мене. Нисам веровао, насмејао сам се и рекао му да смо обојица Срби и да нам то не треба. У том тренутку ме је погодио гумени метак. Погодио ме у корен носа, растурио ми цео нос и поломио обе јагодичне кости.

Борислав Пелевић, посланик СРС-а, о митингу у организацији СРС-а, 02. август 2008, "Правда"

На седмом (економском) небу

Слободан Милосављевић 'Делта' је приватна компанија, баш као и 'Конзит' [где је сувласник моја супруга]. У то време, ја сам био председник Привредне коморе, која никада није била буџетска институција, већ се издржава од чланарине привредника. Нама из Привредне коморе било је понуђено да будемо део тог пројекта кроз базе података, али тај пројекат никога у Србији не обавезује, нити ће. [...] 'Делта' можда јесте монополиста, али то законом није забрањено.

Слободан Милосављевић, као бивши председник Привредне коморе, о налазу "Конзита" и Привредне коморе да је "Делта" на тржишту присутна са 11 одсто, 01. новембар 2007, "Курир"