Шта ће ми живот без тебе (кад други вирус не желим да имам)

Дарија Кисић Тепавчевић Могли смо да пустимо епидемију да иде својим током и да не уводимо никакве мере. У том случају епидемија би трајала од 6 до 8 недеља. Да смо се одлучили за ту опцију умрло би више од 100.000 људи.

Дарија Кисић Тепавчевић, лекар и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, „Блиц“

И тетка би укапирала

Милан Ћулибрк Уместо што оптужује друге, министар војни [Вулин] би морао да зна да су борбу државе против [корона]вируса највише отежали они који су пре битке олакшали касу РФЗО. Па то би му рекла и тетка из Канаде.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Мућак с људским ликом

Милан Ћулибрк Схватиш да је јаје покварено тек када га разбијеш. Са људима је потпуно другачије. Осим што ни покварене људе нико не мирише. Али, бар не мораш никога ни да пипнеш да би схватио да је кваран. Друга велика разлика је што се, за разлику од јаја, људи кваре пре него што им истекне рок трајања. Када шефу постану бескорисни, немају ни потребу да буду покварени. Једноставно, не исплати им се. Зато бити кваран у Србији није само карактерна особина. Пре је занимање.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Један барјак мења хиљаду Ускршњих јаја

Горан Весић Град Београд је, у част Ускрса, донео одлуку да у име председника Србије поклони грађанима 10.000 државних застава, како би на тај начин показали подршку здравственим радницима и свима онима који се у овој ситуацији боре за животе људи.

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, у контексту пандемије коронавируса, према НИН-у