ЕУ ће ући у Србију, али под својим условима

Милица Делевић Нисам мислила да је довољно да се ухапси Караџић и да се каже - Србија је од сад па надаље на путу европских интеграција, не мора да учини ништа, али сам заиста веровала да ће хапшење Караџића бити довољно за [...] одмрзавање привременог Споразума [о стабилизацији и придруживању ЕУ]. Ја сам она из шпице [Ваше емисије], оно "ми бисмо у Европску унију, али под нашим условима", и чини ми се да у овом тренутку Србија има једну Владу која је свесна шта су услови и не спори те услове.

Милица Делевић, шефица владине Канцеларије за европске интеграције, 9. децембар 2008. године, емисија "Кажипрст", Радио "Б92"

 Кандидати за кандидате

Владимир Тодорић Подношење пријаве да Србија постане кандидат за ЕУ је техничка ствар, јер то може поднети свака земља која се налази на територији Европе.

Владимир Тодорић, бивши саветник Божидара Ђелића, 20. децембар 2008, "Прес"

 Кандидати за кандидате

Александар Вучић Ако Ђелић буде ћутао, можда једног дана и уђемо у Унију.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 20. децембар 2008, "Прес"

 Кандидати за кандидате

Драган Тодоровић Озбиљнији је вашарски преварант са шибицама него Ђелић!

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 20. децембар 2008, "Прес"

Мирко се (генерички) умирит не може

Мирко Цветковић Када имате генеричку примедбу типа ништа, све итд. – то је сигуран знак да ви немате аргументе. Та примедба била би потпуно на месту када не би било Еулекса, Резолуције УН, ни предлога 64 закона која су упућена у скупштинску процедуру, мера економске политике, ни високог раста привреде и релативно ниске инфлације у овој години.

Мирко Цветковић, председник Владе, расправа о неповерењу Влади у Скупштини, 19. децембар 2008, РТС

Мирко се (генерички) умирит не може

Чедомир Јовановић Ваша влада чак и не разуме европско опредељење које наводно заступа, јер кад год говорите о Европи ви стављате знак једнакости између Европе и Русије.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, расправа о неповерењу Влади у Скупштини, 19. децембар 2008, "Курир"

Мирко се (генерички) умирит не може

Томислав Николић Имамо једну од најгорих влада, гласаћемо за њену смену. Размишљам, да ова влада падне, да је замени влада која је била, шта би се то за Србију променило набоље?

Томислав Николић, шеф посланичког клуба "Напред Србијо", расправа о неповерењу Влади у Скупштини, 19. децембар 2008, "Политика"

Мирко се (генерички) умирит не може

Слободан Самарџић Сва три услова и споразум од шест тачака само су маска Владе за домаћу употребу, којом се прикрива право лице њене политике – намера да преда Косово и Метохију великим силама.

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, образлажући иницијативу за смену Владе, 19. децембар 2008, "Блиц"

Мирко се (генерички) умирит не може

Вук Јеремић Фалите нам, господине Самарџићу! Требате нам у преговарачком тиму! Требате нам сви у преговарачком тиму! Како мислите да га сачувамо без вас?! Како мислите да га сачувамо без државног јединства?

Вук Јеремић, министар спољних послова, Слободану Самарџићу, 19. децембар 2008, "Политика"

Мирко се (генерички) умирит не може

Велимир Илић Влада треба да се стиди, јер није успела ни да обезбеди пресељење парламента из 'подрумчета' у коме нема светла у зграду бившег савезног парламента.

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, расправа о неповерењу Влади у Скупштини, 19. децембар 2008, "Политика"

Мирко се (генерички) умирит не може

Драган Марковић Палма Кад грађани Србије слушају Вељу како лупа ко отворен прозор, па ми би[смо] 200 одсто гласова добили!

Драган Марковић Палма, посланик ЈС-а, расправа о неповерењу Влади у Скупштини, 19. децембар 2008, "Политика"

Непримењена математика

Ненад Чанак Имате мој глас, изнуђен чињеницом да боље владе овог трена нема. Чим је буде било, не рачунајте на нас.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 19. децембар 2008, РТС

Непримењена математика

Велимир Илић Јадна Србија која има владу коју подржава Ненад Чанак. Ја знам да је он некад био мало и нормалан човек, његова мама је мени била професор на факултету... Тај исти Чанак ме је некада у ДОС-у предлагао за председника Србије, али паде човек са мотора и све помеша!

Велимир Илић, председник НС-а, 19. децембар 2008, РТС

Непримењена математика

Ненад Чанак Ја сам предлагао Илић магистра Велимира да буде, пре него што је магистрирао, председник Србије – због тога што смо тада, у ДОС-у, примили ама баш сваког! Приче да је код моје мајке учио математику, то верујем, она је радила за часове код људи којима је требало много помоћи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 19. децембар 2008, РТС

Непримењена математика

Велимир Илић Нек је мени требало много часова математике, али господине Чанак – ја сам то успешно завршио и био инжењер... А ви сте морали на крају да завршите неку економију, код мог Чачанина Дула Муфте!

Велимир Илић, 19. децембар 2008, РТС

Ди су наше торте?

Верољуб Стевановић Фијат је само шлаг на нашој торти.

Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, 19. децембар 2008, "Економист магазин"

Ди су наше торте?

Бранислав Богарошки С обзиром да је Влада Србије, и поред свих упозорења, одлучила да закључи купопродајни уговор о продаји НИС-а по цени од 400 милиона евра, а реална тржишна вредност је 2,2 милијарде евра – Влада би требало да обештети Војводину са 840 милиона евра.

Бранислав Богарошки, функционер ЛСВ-а, 19. децембар 2008, "Бета"

Тражите и – нећете добити!

Божидар Ђелић Пошто у иностранству не читају наш Службени лист, они ни не знају да се ми суочавамо с проблемом продужења важности плавог пасоша.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 19. децембар 2008, "Блиц"

 Кандидати за кандидате

Божидар Ђелић Србија ће следеће године аплицирати за статус кандидата за чланство у Европској унији.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 18. децембар 2008, "Танјуг"

Мирко се (генерички) умирит не може

Драган Марковић Палма Да ли наш премијер треба да оде у цркву, као што је то радио бивши премијер? У цркву се иде када се венча, када се крсти, када се носи колач – а Богу се моли неко када је болестан! А бивши премијер одвео грађане Србије у цркву да се моле Богу, да Бог замоли Бан Ки Муна да прогласи ништавном одлуку о независности КиМ!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 18. децембар 2008, РТС

Џокер мења сваку (о)позицију

Томислав Николић [Нови избори] ће бити на лето, пред почетак годишњих одмора. Ситуација се драматизује, Тадић стрепи за сваки закон у Скупштини, има Динкића за вратом. Помагаће му Чеда неко време, али не може стално. Тражиће заузврат неку услугу, али тако се не влада државом. Наговорићу Тадића да укрупнимо политичку сцену. Нека се он отараси сателита, ја идем сам, па ком опанци, ком обојци. Зато сам и променио музику на мобилном телефону. Сада ми уместо руске химне свира 'Рат светова'.

Томислав Николић, председник СНС-а, 18. децембар 2008, "Курир"

Џокер мења сваку (о)позицију

Маја Гојковић Председник СНС-а [Томислав Николић] треба више да се позабави критиком власти, а не 'пецкањем' опозиционих странака. Николић има довољно простора да покаже да је искрен опозиционар, али видимо да он често и несебично нуди своју помоћ владајућој коалицији.

Маја Гојковић, председница Народне партије, 18. децембар 2008, "Вечерње новости"

А сад, сви на своје (не)радне задатке!

Драган Марковић Палма Да ли је нормално да се један посланик јавља петнаест пута и да прича једно те исто? Да тражи да се утврди узрок смрти његове недавно преминуле бабе, на пример.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 18. децембар 2008, "Курир"

Зима патријарха

Григорије Када ме питају шта ћу урадити кад постанем патријарх, исто је као да ме питате шта ћете учинити када постанете кинески цар.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, 18. децембар 2008, "Правда"

Зима патријарха

Григорије Питао сам [митрополита Амфилохија] како могу да ме конфронтирају са његовом светошћу патријархом српским Павлом, и то они који су од њега тражили да потпише молбу о повлачењу, па кад су је добили онда је одбили. Рекао ми је да сахрањујем живог патријарха. Питао сам га зашто му патријарх, ако је жив, а жив је – не забрани учешће у београдским медијима, већ то чини он у његово име?

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, о забрани Амфилохијевој забрани Григоријевог гостовања на Б92, 18. децембар 2008, "Танјуг"

Зима патријарха

Григорије Питање је сувише лично, па ћемо то оставити за мог духовника.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, на питање да ли је тачно да воли лагодан живот и има најскупљи мобилни телефон, 18. децембар 2008, "Правда"

А шта да радим (кад оду непријатељи моји)

Велимир Илић А шта да радим?! Кад дођем, већ нема места на паркингу испред Скупштине, а нема ни у градској гаражи?! Шта, бре, да радим?! А и шта сте се ви из Преса као неки шпијуни накачили на мене?! Прво сте писали да сам ударио таксисту, па побегао, па да је нека плава жена била са мном у ауту... А сад ово! Ма, не могу више да вас трпим, носите се у п... материну, бре! Ма, можете ви сви из Преса да ми попушите... Ви сте куге и јадници, могу, бре, све да вас купим за 100 евра! Шта сте се накачили на мене!

Велимир Илић, новинарки "Преса", због притужби да паркира на стази за слепе и слабовиде, 18. децембар 2008, "Прес"

Мала партија – велики мозак

Сузана Грубјешић Односи са СПС су коректни и у Влади и у парламенту, без обзира на то што нисмо ни политички ни идеолошки блиски и што се нисмо 'помирили'.

Сузана Грубјешић, шеф посланичке групе Г17, 17. децембар 2008, "Блиц"

Бабе које (још) нису баке

Драган Тодоровић Десиће ти се, Томиславе, то да си ти само ован на врху брвна које треба да пробије врата да се формира странка у којој ћеш одређено време фигурирати, а после ћеш завршити тамо где ти је намењено и то неће урадити нико из СРС, већ они са којима си и формирао ову странку.

Драган Тодоровић, СРС, Томиславу Николићу, СНС, у Скупштини Србије, 17. децембар 2008, "Данас"

Бабе које (још) нису баке

Томислав Николић Ја код вас не ценим само то што сте се упустили с овим бабама.

Томислав Николић, Драгану Тодоровићу, 17. децембар 2008, "Данас"

Бабе које (још) нису баке

Славица Ђукић-Дејановић Немојте да вређате госпође посланике. То што су баке је јако лепо.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, 17. децембар 2008, "Данас"

А сад, сви на своје (не)радне задатке!

Млађан Динкић На влади је да ради, на аналитичарима да анализирају, а на спекулантима да спекулишу.

Млађан Динкић, председник Г17, о стабилности владајуће коалиције, 17. децембар 2008, "ФоНет"

Тражите и – нећете добити!

Ивица Дачић Србија каска за технолошким променама. Хоћу да одмах пређемо на технологију број један. Тражили смо је, али нисам сигуран да смо је добили.

Ивица Дачић, министар полиције, 16. децембар 2008, "Вечерње новости"

Тражите и – нећете добити!

Ивица Дачић Неко ће морати да одговара, уколико се испостави да ће власници садашњих биометријских пасоша за годину или две морати да их мењају. Нису грађани Србије за играње.

Ивица Дачић, министар полиције, 16. децембар 2008, "Вечерње новости"

Мала партија – велики мозак

Млађан Динкић У странци неће бити места за оне којима су паре попиле мозак. Међутим, исто очекујем и у другим странкама које су много бројније и моћније од нас.

Млађан Динкић, председник Г17, на изборној Скупштини странке, 16. децембар 2008, "Курир"

Мала партија – велики мозак

Марко Ђуришић Нека се Динкић бави реорганизацијом своје странке и нека друге остави да сами воде своју политику.

Марко Ђуришић, председник ИО ДС-а, 16. децембар 2008, "Курир"

Мала партија – велики мозак

Велимир Илић Не може Динкић да вршља, а Тадић да се чуди! Србија је као разграђена авлија, дође ко кад хоће, обиђе газдарицу, узме шта му треба и оде. То је зато што нема газде и нема ко да узме дизгине у своје руке.

Велимир Илић, председник НС-а, 16. децембар 2008, "Курир"

Мала партија – велики мозак

Бранко Ружић Уколико Г17 Плус себе види у Влади, сигуран сам да ће се држати одлуке коју је Влада навела као стратешки циљ. Лична мишљења о гасном аранжману могу да послуже за рубрике у петпарачким новинама, али у Влади мора да се покаже озбиљност.

Бранко Ружић, шеф посланичке групе СПС-а, 16. децембар 2008, "Курир"

Џокер мења сваку (о)позицију

Томислав Николић Нити сам џокер, нити се бавим картањем. Нисам ни 'штака Бориса Тадића', како ме називају. У случају да Г17 плус изађе из власти, подршка напредњака трајала би онолико колико је Влади потребно да потпише све споразуме с Русијом, односно до 23. децембра, када се одржава енергетски самит у Русији.

Томислав Николић, председник СНС-а, 16. децембар 2008, "Курир"

Бабе које (још) нису баке

Томислав Николић Господине Тодоровићу, само ме ви гледајте. Оно што сте рекли за мог унука прогањаће вас као сећање на наше велико пријатељство док сте живи.

Томислав Николић, СНС, Драгану Тодоровићу, СРС, у Скупштини Србије, 16. децембар 2008, РТС

Бабе које (још) нису баке

Драган Тодоровић Мене неће [прогањати], али очито је да је до вас стигла порука и да сте почели да схватате шта вас очекује.

Драган Тодоровић, СРС, Томиславу Николићу, СНС, у Скупштини Србије, 16. децембар 2008, РТС

Бабе које (још) нису баке

Томислав Николић Ако ме очекује то да ме стигну клетве нарикача – вас, Гордане Поп-Лазић, Вјерице Радете, Наташе Јовановић...

Томислав Николић, СНС, Драгану Тодоровићу, СРС, у Скупштини Србије, 16. децембар 2008, РТС

Бабе које (још) нису баке

Гордана Поп-Лазић Нажалост, ја још нисам бака, очекујем да то ускоро постанем...

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, 16. децембар 2008, РТС

Зима патријарха

Григорије Разни људи ме лично подржавају, а неки су, опет, против мене, и то није никакав грех. И ако ме и подржавају Тадић и Додик, и ко зна још ко, и ако они желе да ја будем патријарх, није то ништа страшно нити грешно.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, 16. децембар 2008, "Прес"

Зима патријарха

Григорије Министар [вера] Богољуб Шијаковић јесте причао с владикама о томе да би нови патријарх требало да буде неко млађи и енергичнији. Не може нама у држави главни да буде Кркобабић! Па, то нема нигде! Морамо да мислимо на потомство.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, 16. децембар 2008, "Прес"

Зима патријарха

Григорије Најдиректније сам ишао на то да, метафорично речено, 'повредим' митрополита Амфилохија, јер је он ипак најодговорнији од свих нас.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, о свом писму архијерејима СПЦ, 16. децембар 2008, "Прес"

Џокер мења сваку (о)позицију

Томислав Николић Имамо огроман фронт у опозицији и у делу владајуће коалиције. Само би нам још фалило да потпуни фронт отворимо са ДС. Ми рушимо ДС тиме што рушимо његове коалиционе партнере.

Томислав Николић, председник СНС-а, 14. децембар 2008, "Вечерње новости"