Живети и умрети у САД

Доналд Трамп Надам се да нас Џорџ [Флојд] гледа одозго и говори: „Ово што се догађа у нашој земљи је дивно“. Ово је диван дан за њега, диван дан за све. Ово је диван дан за све нас кад се ради о једнакости.

Доналд Трамп, председник САД, током конференције о економском оправку, у контексту протеста широм САД због смрти Афроамериканца у Минесоти током привођења, Б92

НАТО реквијем за гусле

Ивица Дачић Да је данашња црногорска власт била у време Његоша, рекли би за њега да је ратни злочинац и великосрпски хегемониста. НАТО на гуслама, ето и то дочекасмо. Још фали да се то ори на Врачару. Што би рекао краљ Никола Петровић, наше српско срце издржаће и то, са НАТО на Србе. Дозовите се памети, никаква опасност вам не прети од Србије, него од вас самих и вашег односа према вашим грађанима Србима и СПЦ у Црној Гори.

Ивица Дачић, министар спољних послова и председник СПС-а, реагујући на изјаву шефа дипломатије Црне Горе Срђана Дармановића, „Танјуг“

Архисавезници

Ивица Дачић Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВК и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа.

Ивица Дачић, министар спољних послова, реагујући на изјаву шефа дипломатије Црне Горе Срђана Дармановића, „Танјуг“

НАТО труба се са Цетиња чује

Срђан Дармановић Постоје механизми унутар НАТО које би Црна Гора могла да користи, ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности државе. Имамо сталну комуникацију са савезницима разним поводима, не видим да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом.

Срђан Дармановић, министар спољних послова Црне Горе, „Вијести“/„Блиц“

Радна кампања

Ана Брнабић Функционерска кампања би била да ја овде дођем као (члан) СНС, да у радно време обилазим градски одбор, општински одбор или окружне одборе СНС и са људима из странке разговарам око политичких тема и кампање.

Ана Брнабић, премијерка Србије, о обиласку радова у Крагујевцу и гостовању на локалној телевизији, „Танјуг”