Није лако бити Швеђанин у Турској

Емир Кустурица Ето, знао сам да личим на Швеђанина. Шалу на страну, то је потврда тога да сам паметно одлучио кад сам одустао од фестивала и тога да више икада идем у Турску. А ово је и знак да се свима свуда може десити да добије батине.

Емир Кустурица, филмски режисер, на вест да су хулигани у Анталији претукли шведског глумца Мајкла Неуенсвандера мислећи да је у питању српски режисер, "Блиц"

Мрачне снаге даље неће моћи

Драган Шутановац Неопходно је утврдити и које мрачне снаге стоје иза насиља које се догодило ове седмице у Београду и Италији. У сваком случају, нереди су политички мотивисани, њихови организатори су противници демократског уређења Србије и њеног европског пута, а у својим намерама, да спрече бољи живот грађана наше земље, неће успети.

Драган Шутановац, министар одбране и потпредседник ДС-а, "Данас"

Заувек (и која година после)

Уго Чавес Побринућу се да рафинерије у Белорусији не остану без нафте у наредних 200 година.

Уго Чавес, председник Венецуеле, током посете Белорусији, "Бета"

Нисмо довољно богати да штедимо (на јелу и пићу)

Душан Бајатовић Да ли је британска краљица отказала све журке и пријеме? Не верујем, а чисто сумњам и да жена не једе и не пије. Сигуран сам и да редовно одржава чајанке.

Душан Бајатовић, директор Србијагаса, предузећа које је на прославу потрошило 22.000 евра, "Прес"

Много велики и мало болесни

Умберто Боси Срби су велики народ. Ишао сам тамо да им носим лекове у време рата.

Умберто Боси, председник Северне лиге и министар за реформе у Влади Италије, о прекиду утакмице Италија-Србија, "Вечерње новости"

Дивна земља и још дивнија полиција

Томас Кантримен Секретарка Хилари Клинтон је изразила наше дивљење што је Србија употребила полицију да би заштитила непопуларне мањине.

Томас Кантримен, заменик помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију, "Бета"