Испунити и непостављене услове

Соња Бисерко Само учешћем у политичком животу Косова Срби могу озбиљно да остваре своја права, а истовремено олакшају пут Београду ка Европској унији. Треба бити реалан и пројектовати оно што ће следити између Београда и Приштине као услов ЕУ.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког покрета за људска права, о учешћу косовских Срба на изборима, "Око" РТС-а

Једно велико нешто (одговорне амбиције)

Чедомир Јовановић Управо политика коју Николић данас формулише – а која се заправо може тумачити као једно велико ништа, имајући у виду ко и шта је Томислав Николић у претходних 20 година – лимитира домете и представља његове амбиције као неозбиљне, а ја бих рекао и неодговорне.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Б92"

Израчунао сам да говорим истину

Јован Кркобабић Пензије се усклађују са зарадама у јавном сектору, самим тим ће и однос пензија и плата остати исти. Онај ко зна таблицу множења до 100 лако може да израчуна да је ово тачно.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе, на питање "зашто је било тешко ставити у закон заштитну клаузулу по којој просечна пензија не сме да пада испод 60 одсто од просечне плате, ако тврдите да се то неће догодити", "Политика"

Неки то воле хладно

Јован Кркобабић Ми овим, као и другим законима, не бирамо мис Србије нити испитујемо колико је нешто вруће или хладно.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе, на питање "да ли је тачно да је пензиони закон врућ кромпир и да би због непопуларности могао ономе ко га предлаже однети потенцијалне гласове бирача?", "Политика"

Опозиционо мрдање плоче која плови на леђима четири корњаче

Александар Вучић Глупљу и безобзирнију изјаву од Ђуришићеве нисам чуо. Прихватамо да смо криви за све земљотресе, пожаре и поплаве. Само, плашим се да Ђуришићу више ни чике у белом не могу да помогну. "Мала" исправка је да митинг опозиције у јуну није одржан у Краљеву, него Крушевцу.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Блиц"

Нема опозиције, нема земљотреса

Марко Ђуришић Ја се присећам да је последњи митинг који је опозиција правила био у Краљеву у јуну, а ево, на жалост, видели смо шта се десило грађанима Краљева неколико месеци касније. Надам се да слична судбина неће погодити неки други град у Србији.

Марко Ђуришић, председник ИО ДС-а, у изјави у којој је коментарисао најаву Томислава Николића да ће у јануару организовати митинг и за коју се извинио, "Б92"