Тог Матије (и Срба) да није...

Е-новине Данас нам је грозан дан, Матији је рођендан

Е-новине, под уредништвом Петра Луковића, наднаслов пренетог интервјуа Матије Бећковића

Петља, лаже а и не познајем га

Милорад Додик Моје понашање око Косова је веома јасно и ја сам показивао и доказивао. Што се тиче тог фамозног Фрида, он се и показао као један петљанац и лажов који је на многим местима покушавао да прогура независност Косова. Никада са тим Фридом нисам разговарао насамо, никада му то нисам рекао и никада не може да нађе сведоке о томе.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о белешци америчког дипломате Данијела Фрида коју је објавио сајт "Викиликс" и у којој се тврди да је Додик "подржао Ахтисаријев план", "Б92"

И свет је Србија

Јоргованка Табаковић Ову аферу доживљам имитацијом Србије на светском нивоу. Знате, наши политичари су најдовитљивији да, када постоји нека озбиљна тема на коју не могу да одговоре на прави начин, форсирају мање важне теме. То је исто почео да ради и свет.

Јоргованка Табаковић, посланик СНС-а, о објављивању тајне дипломатске преписке Стејт департмента и америчких амбасада широм света, РТС

На живој стражи

На живој стражи Правило је било седам дана на стражи, а седам дана пребацујеш буриће од 200 литара нафте или чуваш козе. Козе нико није хтео да чува, а мени се свидело. Ту је најважније да јарцу свежеш рогове! Ујутру одведем козе у шуму, оне се разбеже, а ја свирам гитару по цео дан. Предвече ухватим јарца, све козе крену за њим и све је под контролом. А остали носе буриће...

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, о војничким данима, "Прес"

Држава свих осталих и српског народа

Муамер Зукорлић Захтев Бошњака за успостављање аутономије Санџака је директна последица уставног дефинисања државе Србије као државе српског народа. Да је Србија била дефинисана као грађанска држава, Бошњаци вероватно не би имали потребе за аутономијом.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, о члану 1 Устава Србије у коме пише да је "Република Србија држава српског народа и свих грађана који у њој живе", "Бета"

Биће скоро пропаст света (и слобода за Шешеља)

Даница Драшковић Када смо се чули, он се није жалио на здравље. Питала сам га: "Када ћеш, Војо, изаћи", а он ми је одговорио: "Е, моја Дано, нема мени слободе док не пропадну Европа и Америка".

Даница Драшковић, о телефонском разговору с кумом Војиславом Шешељем, "Ало!"

Комесар за заштиту монопола

Слободан Милосављевић Потпуно и максимално се залажем да свако ко је злоупотребио свој доминантан положај на тржишту буде најстроже кажњен. Постојање монопола није забрањено законом, ни у Србији нити у другим земљама, али је забрањена злоупотреба доминантног положаја на тржишту.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Танјуг"