Сизифов посао и Тадићеве (мета)форе

Борис Тадић Србија која очекује да јој неко нешто удели, која се жали на своју судбину, која је спремна на свакидашњу јадиковку и песимизам и у којој већина навија за камен, а не за Сизифа који тај камен гура, таква Србија нема перспективу.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, у Новом Саду, на уручењу награде "Др Зоран Ђинђић", "Танјуг"

Највисочији, најпоштенији и најопседнутији

Мило Ђукановић Свако поистовећивање са сценаријима у окружењу само је последица непрофесионалности људи који раде у неким медијима у Црној Гори и њихове патолошке опседнутости мноме. Желим им да их то што пре прође, читам та трућања.

Мило Ђукановић, повлачећи се са места премијера Црне Горе, на питање да ли би могао да заврши на потерници као бивши хрватски премијер Иво Санадер, "Б92"

Сакупљач и закопавач костију

Абдулах Катићи У мојој кући 1999. године нису вађени органи. Пре две године, Дик Марти је покушао да ме превари и закопа људске кости у дворишту.

Абдулах Катићи, власник "Жуте куће" у Албанији, РТС

Српски поздрав из неутралне Швајцарске

Хашим Тачи Дик Марти је српски апологета и мораће да се суочи са правдом због онога што је учинио. Можда јесте држављанин неутралне земље али не верујем да ће правда бити неутрална према њему.

Хашим Тачи, одлазећи "премијер Косова", о Швајцарцу Дику Мартију и његовом извештају о трговини органима, лондонски "Тајмс"

Шок(у) Кацин

Јелко Кацин Не, за мене то није био шок. Али је за мене био шок извештај у коме нема конкретних доказних елемената.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, на питање "да ли је шокиран извештајем Дика Мартија" који је Хашима Тачија означио као шефа трговином органима, дрогом и оружјем, "Кажипрст" Радија "Б92"

Само закопана Србија је добра Србија

Јелко Кацин Свакако је Србија кренула према својим суседима, не према Косову још. [...] Србија се вратила из [простора] између неба и земље натраг на земљу, жели нешто одрадити, жели се закопати у ту земљу...

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, на констатацију "нисмо навикли од вас да слушамо похвале", "Кажипрст" Радија "Б92"