Заслуге партијске, ситуације светске

Јелена Триван "Слобода" је захваљујући Министарству одбране од пропале фабрике постала један најјачих привредних субјеката, нарочито у том крају, и то је једина истина, а ванредне ситуације се свуда у свету догађају.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, Велимиру Илићу поводом експлозије у чачанској "Слободи", "Блиц"

Ослободити Слободу

Велимир Илић Упозоравао сам вас да се не играте војном индустријом, јер нисте стручни, и да не мењате директоре и стручњаке у "Слободи", али ви свугде хоћете своје партијске људе. За то ћете кад-тад одговарати.

Велимир Илић, као бивши градоначелник Чачка, Драгану Шутановцу, министру одбране, поводом експлозије у чачанској "Слободи", "Блиц"

Живите краће или радите дуже

Гордана Матковић Људи у Србији све дуже живе, здравији су и због тога могу касније да одлазе у пензију.

Гордана Матковић, саветница председника Србије за социјална питања, "Б92"

Историја обавезна, Срби опциони

Ивица Дачић Ово је град који је веома важан за историју Србије и, да се разумемо, не мора у њему да живи ниједан Србин, али је ово град где је настало Душаново царство и то је веома важан град за историју Србије.

Ивица Дачић, министар полиције, током шетње кроз родни Призрен, после устоличења новог епископа рашко-призренског Теодосија, "Бета"

Задужи се па анализирај

Милутин Мркоњић Ми тек сада правимо анализу у Влади колико нам се исплате кредити страних држава за изградњу инфраструктуре. Узели смо кинески мост, узимамо руски кредит, разговарамо са Турцима око деоница за коридор 11. Нисам сигуран колико је то позитивно јер нема наших фирми у послу, а морамо да враћамо тај новац. Већина тих земаља тражи посао без тендера, што је супротно европским стандардима. Европске фирме се већ буне због тога.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре, "Блиц"

Клонирањем Шутановца до квалитетних чиновника (и правичних плата)

Драган Шутановац Апсурд је да помоћници имају већу плату од министара. [...] Једном сам на седници владе рекао да ми дође да самог себе предложим за свог помоћника.

Драган Шутановац, министар одбране, "Ало!"

Зечје копито доноси срећу

Катарина Живковић Какав диван дан! Сада ћу да се изврнем као зека и да дигнем сва четири копита увис!

Катарина Живковић, певачица и учесница "Фарме", према "Пресу"

У страху су (пре)велика обећања

Млађан Динкић Разлог због којег само ушао у то политичко обећање је страх да би Борис Тадић могао да изгуби председничке изборе, расписане за јануар 2008, од Томе Николића. Ја то нисам урадио због своје странке, која уопште није учествовала на тим изборима, већ је подржавала Тадића. Касније анализе су показале да буквално тих 100.000 гласова, за колико је победио у другом кругу, добрим делом потичу од заједничког обећања, које сам ја преузео лично на себе, о бесплатним акцијама.

Млађан Динкић, председник Г17, одговарајући на питање зашто је обећао 1.000 евра за бесплатне акције, "Данас"