Ко изда биће... челник неког предузећа

Ивица Дачић Управо је Милан Кркобабић издао те идеје када је за себе тражио место челника Србијагаса или високу функцију у Народној банци Србије.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на оптужбе Милана Кркобабића да је "СПС издао идеје левице", за Радио "Б92", "Е-новине"

Ко те има, тај те плаћа

Дик Марти Веома сам шокиран чињеницом да видим да се бивши функционери УНМИК-а данас налазе на функцијама које плаћају косовски лидери, иако то само по себи није противзаконито. Данас је бивши човек број два УНМИК-а плаћен од стране Харадинаја, а Тачи има саветника који је бивши припадник УНМИК-а. Мислим да је то индикација постојања крајње промискуитетне климе.

Дик Марти, специјални известилац Савета Европе, "Вести"

Одлични двојкаши (плус)

Мирослав Прокопијевић "Прошли капитал" у време Коштунице је доста изражен. Међутим, реформа у време Ђинђића није ни лансирана. Више се ишло на продају онога што имамо и на богаћење док су на власти. То су сви радили, и Ђинђић и Коштуница и они после њих. Тешко је рећи шта је Ђинђић зарадио за Коштуничину владу. Не верујем баш много. Ђинђићевој влади дао бих два плус, Коштуничиној двојку, као и овим сада.

Мирослав Прокопијевић, економиста, текст с насловом "Ђинђић посејао семе успеха Коштунице", "Данас"

Овакву жену сте нашли да фалсификујете

Мирјана Марковић Наравно да нисам у Француској. Ово је девета зима откако нисам у својој земљи и у својој кући. Овдашње [московске] зиме су хладне и веома лепе. Пишу и да носим крзно. Не волим га, делује ми конзервативно. Што се кавијара тиче, из воде не једем ништа, ни морске, ни речне.

Мирјана Марковић, удовица Слободана Милошевића, демантујући писање британског "Гардијана" који тврди да је у Француској, где се спрема за пластичну операцију, пије шампањац и једе кавијар, "Курир"

Јачи од судбине (али не и од Албаније)

Александар Вучић По примањима смо успели да дођемо на ниво испод Албаније, која је доскора била земља о којој смо само у ружним сновима помишљали кад је реч о економији и животу обичних људи. У народу у Србији је, нажалост, предреволуционарно стање свести, али да се чини да власт то уопште не схвата нити разуме шта се дешава, јер се у Србији не производи ништа осим афера и лажне правде.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Фонет"

Из Трогира, без мржње

Хелена Новак Косово је Србија, а то што се нетко прави паметан у ЕУ, а никад на овим просторима није бија, то је проблем... И то су нацисти новог доба... Косово је српски териториј откада је свијета и вијека... разумиш... ово ће се ЕУ разбит о главу јер су дозволили Албанцима да имају још једну мафијашку државу. Хрвати и Далматинци нису исти народ и што ћемо сад? Оћемо се отцепит?

Хелена Новак, одборница СДП-а у Трогиру, на свом Фејсбук профилу, хрватски "Национал"

Криви што су живи (а не буне се)

Ивана Дулић-Марковић Пољопривредници сносе највећу кривицу за тренутно стање у пољопривреди, јер је основни у проблем у томе што асоцијације пољопривредника не раде ништа, па нема ни политичке снаге која ће државу натерати да промени политику према аграру.

Ивана Дулић-Марковић, бивши министар пољопривреде, "Танјуг"