Држање необећања

Томица Милосављевић Не постоји ниједно обећање које сам ја дао, а нисам испунио јер никада ништа нисам обећавао.

Томица Милосављевић, министар здравља у оставци, "Политика"

Пријатељство, Мркин занат најстарији

Пријатељство, Мркин занат најстарији На примеру Слободана Милошевића и његове породице показао сам да политика мени не може да раскине пријатељство. Како да сада будем у лошим односима са Томом Николићем, који је радио са мном на Барској прузи пре више деценија?

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре и потпредседник СПС-а, "Вечерње новости"

Двојка из математике и јединица из владања

Мирко Цветковић Захтеви просветара за повећање зарада за 24 одсто су нереални и то би водило у инфлацију од 300 одсто, курс од 300 динара за евро и макроекономски упропастило државу, у чему ја не желим да учестувујем. [...] Ако би ти захтеви били прихваћени, практично би био "поједен" сав новац од продаје Телекома, уместо да буде уложен у развој.

Мирко Цветковић, председник Владе Србије, "Фонет"

Очистити Србију и почистити рачуне

Бојан Ђурић Портал је рађен у програму CMS, што је мало озбиљнији компјутерски језик од оног који се примењује за обичне сајтове.

Бојан Ђурић, државни секретар Министарства животне средине, о порталу акције "Очистимо Србију" за који су се обавезали да плате 25.000 евра, "Политика"

Нестали у (Шешељевој) акцији

Никола Шешељ Оног тренутка када мој отац изађе на слободу Тома Николић и Александар Вучић нестаће с политичке сцене Србије, а досманлије ће пасти с власти већ на следећим изборима.

Никола Шешељ, најстарији син хашког притвореника Војислава Шешеља, "Ало!"

Младић од три и брада од два метра

Григорије Са генералом Младићем [сусрео сам се] два пута. Мислио сам, вероватно као и сви, да је генерал Младић висок три метра. Прво изненађење је било то што је веома личио на мог друга из детињства, а друго што сам био знатно виши од њега. Али, и он се збунио. Тада сам имао браду до појаса, па ме је упитао: "Колико ти је, попе, требало да ти нарасте толика брада?" Одговорио сам: "Година дана", што је била истина. А он каже: "Лажеш попе."

Григорије, епископ захумско-херцеговачки, "Време"

Године ће проћи пуне мука (ако дочекамо друго полугође)

Слободан Милосављевић Велику последицу трпимо по свакодневни живот због ниских примања и због објективне дисциплине, за коју смо се, као држава, одлучили у претходне две године економске кризе. Верујем да ће то одрицање коначно донети у другом полугођу ове године и известан бољитак, у смислу куповне моћи и животног стандарда грађана у Србији.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, текст под насловом "У Србији је храна скупља него у Немачкој?", "Дојче веле"