Упознати по виђењу

Млађан Динкић Нико у овој земљи ме не познаје, осим мојих пријатеља. Живим за време када ће људи у Србији упознати правог Млађана Динкића, јер то није онај кога су упознали у медијима. Зато нико не зна који ће бити наш наредан потез.

Млађан Динкић, председник Г17, одговарајући на констатацију да се очекивало да после његове смене с места потпредседника Владе Г17 изађе из владајуће коалиције, ТВ "Авала"

Ван (полицијске) логике

Ивица Дачић Није тачно да су полицајци добили повећање од 30 посто, како неки синдикати тврде, волео бих да је тако. Полиција на то има право по законима који се не примењују. Годинама су доношени закони који су имали за циљ само да замажу очи полицајцима и да се после не примењују. Полицајци имају право на коефицијенте веће до 50 посто у односу на друге државне службенике. Полицајцима се данас не плаћа прековремени и ноћни рад и рад за време празника, а свим осталим радницима у Србији се то плаћа. Не само да нису привилеговани већ је то ван било какве логике и разума.

Ивица Дачић, као министар полиције, "Дневник"

Срећа да је министар само полиције

Вељко Мијаиловић Договорено је изједначавање основица плате полицајаца и војске, што значи да ће полиција добити око 30 одсто веће плате. Људи су сада више него задовољни јер смо постигли оно што смо тражили. Министар Ивица Дачић се у Влади изборио да нам се испуне захтеви.

Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије, о разлозима за прекид штрајка, "Прес"

Ни пуковник ни покојник

Моамер ел Гадафи Пошто немам званичне функције у Либији са које бих могао да се повучем остаћу на челу револуције. Кукавице и терористи се труде да понизе Либијце, а земљу гурну у хаос. Демонстрантима се дају дрога и алкохол. Позивам све који воле Моамера Гадафија да изађете на улице и подржите ме. Изађите из ваших кућа, нападните их у њиховим јазбинама. [...] Студенти у Пекингу протестовали су данима близу знака "кока-коле" а онда су дошли тенкови и прегазили их.

Моамер ел Гадафи, пуковник и лидер Либије, у обраћању на државној телевизији, "BBC"

Да Муамера нема, не би га ваљало измишљати

Муамер Зукорлић Протеклих година, док су у обрачуну његових политичких савезника људи убијани и рањавани, док је вршена дискриминација на верској и етничкој основи, те док су на разне начине кршена права грађана Санџака, председник [Србије] се није удостојио огласити, а камоли стати у заштиту оних који су били угрожени. Овим је, нажалост, председник републике послао поруку да ће штитити само оне идеолошки, морално и културолошки њему блиске.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, о подршци Бориса Тадића председници невладине организације "Urban in" из Новог Пазара Аиди Ћоровић, "Блиц"

Војин, (Друга) Србија

Војин Димитријевић Судови земље која се поноси традицијом Радоја Домановића препуни су тужби против оних који би да се подсмехну преозбиљним борцима за националну ствар, људима с нарочитим и лепо награђеним заслугама, толико славнима да немају чак ни адресе. У поднеску адвокатске канцеларије се као тужилац наводи „Емир Кустурица, Мокра Гора – Ужице“ (зар Дрвенград нема кућне бројеве?).

Војин Димитријевић, председник Београдског центра за људска права, о тужби Емира Кустурице против "Е-новина", "Е-новине"

Неколико (скоро) добрих људи

Емир Кустурица Слободан Милошевић је лик који није имао визију и који је у почетку покушао да Југославију учини интегралном земљом Срба, а онда се претворио у директора банке и предузећа. Ђинђић је пребрзо хтео да имплементира пакет добрих идеја, али, нажалост, кад је дошао на власт, отворио је широм пут страним обавештајним службама и тиме скратио свој живот. Војислав Коштуница је човек који својом спорошћу и скромношћу и законитостима открио да је Србија сувише турбулентно подручје на којем његова политика у тренутку када је одлазио са сцене није била примењива. Чак мислим да је све то чинио знајући шта следи. Борис Тадић је човек чија лака рука и елеганција којом покушава да помири чињеницу да је Србија исток на западу и запад на истоку ствара од ње подручје на којем није извесно шта ће се десити у будућности.

Емир Кустурица, режисер, "Ало!"