Најљући будући коалициони партнери

Томислав Николић Уколико СНС победи на следећим изборима, понудићемо ДС-у да заједно формирамо коалициону владу. Очекујем да би исто учинила и ДС када би она победила на изборима, јер је СНС највећа опозициона странка.

Томислав Николић, председник СНС-а, за ТВ "Авалу", "Б92"

Лична карта (пуна је)

Богољуб Карић Ја сам рођен у Пећи, имам косовску личну карту и пасош, и нико ме не може спречити да долазим на Косово. Према њима [институцијама Србије] преко Мобтела смо прислушкивали високе званичнике, наводно сам шпијунирао за Албанце, о чему они говоре?

Богољуб Карић, бивши власник Мобтела, приштински "Експрес"

Мораће да прихвате најбољу понуду

Мирко Цветковић Наша политика није да неког преваримо, држава ће можда да одвоји одређени проценат бруто домаћег производа за решење тих спорова. Ипак, нико неће бити одушевљен тиме. Да бисмо постигли законску јасноћу, мораћемо да им дамо понуду коју неће моћи да одбију.

Мирко Цветковић, председник Владе, поводом Закона о реституцији, "Танјуг"

Нужно директор, члан ДС-а случајно

Петар Шкундрић Не можете да оптужујете Ћерана [Небојша, директор "Колубаре"] да је у то предузеће дошао по партијској линији. Он није директор зато што је члан Демократске странке, него што је добар инжењер, а успут је и члан ДС-а.

Петар Шкундрић, министар енергетике, "Дневник"

25/7

Драган Томић У појединим наводима изнет је податак да је један булдожер радио 25 сати у току једног дана. Међутим, не наводи се да је то било 27. на 28. октобра 2007. у дану када се прелазило са летњег на зимско рачунање времена, па самим тим трећа смена је трајала девет сати.

Драган Томић, бивши директор "Колубаре", "Политика"