Вера за (сарајевски) бурек

Горан Паскаљевић Боље да прихвате и кажу истину. Не смете се удварати, у нашем народу се каже "не продај веру за вечеру". Бјелогрлић даје другима лекције из патриотизма и склон је да друге зове издајницима.

Горан Паскаљевић, режисер, о понашању Драгана Бјелогрлића и Сергеја Трифуновића на сарајевској промоцији филм "Монтевидео, Бог те видео", "Блиц"

Сарајево, Бјелогрлић те видео

Драган Бјелогрлић Потпуно сам збуњен, не знам о чему се ради. Претпостављам да је ухапшен због нечега за време рата у Сарајеву. Често смо се виђали по Сарајеву и разговарали. Никада нисам причао са њим о политици. Жао ми је што неће бити вечерас на мом филму, надам се да ће то бити решено на безболан начин.

Драган Бјелогрлић, као режисер филма "Монтевидео, Бог те видео", о у Бечу приведеном пензионисаном генералу БиХ Јовану Дивјаку, Радио Сарајево

Владари из помрчине

Млађан Динкић Могу бити онолики владар из сенке колики је, на пример, Борис Тадић. Ни више, ни мање.

Млађан Динкић, председник Г17/УРС, на конференцији за новинаре на којој је представио чланове реконструисане Владе из своје странке, ТВ "Авала"

Делтино јато

Александар Вулин Изашао сам из СПС-а и одмах рекао на конгресу пре две године, да нећу да будем запослен код Мирослава Мишковића и да та партија није она од пре, већ је власништво тајкуна, као и да не верујем људима који је воде. [СПС је власништво] Мирослава Мишковића, Пецонија и осталих. Па и ова влада је направљена у клубу "Привредник" у Шекспировој улици где је Мирослав Мишковић, по сопственом сведочењу, седео са два амбасадора и пребацио своје деонице на другу страну, на страну Демократске странке.

Александар Вулин, бивши члан ЈУЛ-а, СПС-а и садашњи председник Покрета социјалиста, "Актер"

Нико као Мрка (ручерду је дизао вешто)

Александар Вулин Младост Милутина Мркоњића још једном је потврђена, као што су потврђени његови рокови, једино пре рока код њега је да он добије неку функцију и да напусти своје пријатеље. Од најбољег пријатеља Слободана Милошевића, како је говорио, до коалиционог партнера Ненада Чанка, који је за Милошевића говорио, цитирам: "Као свињу ћемо га извући за уши и обесити на Теразијама."

Александар Вулин, бивши члан ЈУЛ-а, СПС-а и садашњи председник Покрета социјалиста, "Актер"

Геноцид против (српске) левице

Александар Вулин Социјалистичка интернационала је бомбардовала Србију и тиме се, што се мене тиче, избрисала из левице. Левица то никад не ради, никада не напада малог и немоћног, као што не може да буде левица она партија која у својим редовима има Александра Влаховића, човека који је обавио приватизацију Србије. Да постоји кривично дело геноцид против тржишта, Александар Влаховић би робијао 200 година. Не може да буде странка левице она која у својим редовима има једног Миодрага Костића, чувеног купца Србије за три евра. Они [СПС] подржавају приватизацију, а сада је и спроводе, од мужа Славице Ђукић-Дејановић па надаље.

Александар Вулин, бивши члан ЈУЛ-а, СПС-а и садашњи председник Покрета социјалиста, "Актер"