Како сакрити од гласача да заправо гласају за оно што не желе

Ивица Дачић Једна од опција формирања власти, и то једна од можда највероватнијих, може бити коалиција ДС-а и СНС-а. И не видим ништа у томе лоше. Ја само истичем да ни једној ни другој странци не одговара да се о томе прича пре избора, као што ни СПС-у није одговарало да се пре оних избора прича да ћемо ићи у коалицију са ДС-ом.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Црно-бели свет" РТВ-а

У прави час (и са пола године закашњења)

Мирко Цветковић Задовољство ми је што после вишемесечног мукотрпног рада имамо договор. Споразум је потписан пред 1. мај, што му даје додатни социо-економски значај.

Мирко Цветковић, председник Владе, о потписивању социјално-економског споразума за 2011. с представницима синдиката и послодавaца, "Emg.rs"

Синдикат о (његовом) руху и круху

Бранислав Чанак Моји приходи су данас тек једна трећина од прихода које сам имао на дан оснивања синдиката "Независност", значи, ја сам синдикални функционер који је на озбиљном губитку зато што је пристао да буде синдикални функционер, опет, битно различито од осталих функционера у овој области, и то не само у Србији. За све ово имам валидне доказе.

Бранислав Чанак, председник УГС "Независност",

Ово је земља за све наше (незадовољне) људе

Драган Ђилас Не знам скоро никога ко је у Србији задовољан.

Драган Ђилас, градоначелник Београда и заменик председника ДС-а, "Политика"

Диван поглед

Александар Карађорђевић Венчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон диван је догађај који уједињује људе. Обоје су изгледали фасцинантно, видели смо се у палати и били су тако топли према свима. Руковали смо се и он ме је погледао директно у очи, а она је веома слатка.

Александар Карађорђевић, српски принц, о венчању британског краљевског пара, за "BBC", "Вести"

Гладни "Мерцедеса" и жедни "Фолксвагена"

Драган Ђилас Ступити у штрајк глађу и жеђу због тога да ли ће избори бити 18. децембра или два месеца касније?! Онда после три дана схвате да то не подржавају ни њихови бирачи, па кажу да штрајкује глађу да би спасли Србију. Ко да је спасе? Богољуб Карић, Велимир Илић и Александар Вулин? Па што је нису спасли када су били и власт и велики бизнисмени. Него су спасавали своје џепове и џепове својих сарадника. [...] Ова власт је довела "Фијат". Ако СНС покаже папир да ће у Србију доћи "Мерцедес" и "Фолксваген" ја ћу сутра да гласам за то, као члан ДС-а.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, заменик председника ДС-а, нови председник Кошаркашког савеза Србије и бизнисмен, "Политика"