Слава без Северине није слава

Радиша Урошевић Нисам националиста, али сам против тога да за дан мога града певају људи из других република. Шта ће нама Шумадинцима, поред наших уметника познатих широм света, једна Северина? Ко би мене, Шумадинца, звао на прославу града Сплита или града Загреба? То је незамисливо. Лепо сам рекао: "Људи, па нећемо ми овде да снимамо порно-филм, па да зовемо Северину!" Зар у овој немаштини велике паре да дајемо Северини, а наш народ 'леба нема да једе?!

Радиша Урошевић, фолк певач, о наступу Северине Вучковић у Крагујевцу, током тродневне прославе градске славе Ђурђевдана, "Вести"

Касно Трифуновић из Вараждина изађе

Војин Димитријевић Очигледно је тадашњем војном врху… било стало да своју некомпетентност – јер ти су ратови губљени добрим делом због неспособности тог кадра – прикрију издајом, и онда је Трифуновић имао ту несрећу да буде изабран за неког ко би био добар издајник и добар изговор.

Војин Димитријевић, Београдски центар за људска права, поводом рехабилитације генерала Влада Трифуновића, "Б92"

И Карађорђе да се извини за Сребреницу

Самир Тандир Захтеваћемо од Института за истраживање геноцида и злочина да расветли догађаје који су се одиграли пре 202 године, јер се историја до сада изучавала само из једног угла. Има довољно доказа који говоре да је српска војска предвођена Карађорђем, на превару и уз лажна обећања да им се неће ништа догодити ако престану са одбраном града, убила преко две трећине становништва Сјенице. Логично је променити назив улице.

Самир Тандир, председник Извршног одбора БКЗ, поводом захтева за промену назива Карађорђеве улице у Сјеници, "Курир"

Партизан је интернационално име за четника

Жељко Обрадовић Далеко сам од звезде, ја сам Партизан.

Жељко Обрадовић, тренер Панатинаикоса, после победе над Макабијем у финалу Евролиге, ''Ало!''

Сентиментално (не)васпитање

Зоран Ивошевић Док је поступак против Драгана Џајића и Владимира Цветковића био скоро окрутан, овај [против Светлане Ражнатовић] је био некако сентименталан.

Зоран Ивошевић, бивши судија, о нагодби тужилаштва са Светланом Ражнатовић и њеном сестром коју је потврдио суд, "Кажипрст" Радија "Б92"

Разбојнике имамо, Али Бабе увозимо

Ђулио Тремонти Болоња је одувек билa раскршће, али је сада превише људи који долазе споља тако да би се наредни градоначелник могао звати Али Баба.

Ђулио Тремонти, министар економије Италије, у предизборној кампањи за градоначелника Болоње, "tg24.sky.it"