Боље бити сто година први него седам дана други

Рафаел Надал Не желим да испаднем глуп, волео бих да играм против [Ендија] Марија. То је истина. Ђоковић ме је добио последња три пута и нисам од оних који размишља о освети.

Рафаел Надал, први тенисер света, пред финале турнира у Риму против Новака Ђоковића, "Б92"

Пољубац човека председника

Ивица Дачић Нећу моћи да се дуго задржавам, журим на хитан састанак код председника Бориса Тадића. Предлажем да се приликом доделе љубим само са девојкама.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на свечаној додели партијских књижица у Раковици, "Вечерње новости"

Боље примити гол више, него дати гол мање

Млађан Динкић Мишљење о премијеру Цветковићу нисам променио. Он није човек за то место. То је као кад имате играча који одигра 100 утакмица, а видело се у првој да не може да да гол.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, "Вечерње новости"

Тамо где је земља јефтина, земљиште понекад има своју цену

Ивана Дулић-Марковић Не сумњам, дакле, да ћемо продају пољопривредног земљишта странцима у преговорима о чланству одложити, а то ће бити само још један пример да ми хоћемо у Европску унију али желимо да на сваки начин онемогућимо да Европска унија дође код нас.

Ивана Дулић-Марковић, бивши министар пољопривреде и консултант за пољопривреду компаније "Seedev", "Политика"

Нек буде безбедно макар за (несрпске) псе

Брижит Бардо Ја вас молим да истражите нападе почињене над псима у Приштини у протекле три недеље и позивам вас да зауставите тај масакр. Кфор је одговоран да успостави безбедно окружење на Косову.

Брижит Бардо, глумица, у писму команданту Кфора генералу Ерхарду Билеру, "Бета-АФП"

Платформа неприродне Србије

Борис Тадић Креирање нових тензија и насилништва само може још додатно да затрује атмосферу. Проблем Косова и Метохије мора да се реши на миран начин, који не подразумева да се Србија одриче својих легитимних националних интереса, али истовремено морамо да разумемо и природне потребе албанског становништва.

Борис Тадић, председник Србије, поводом насиља које се догодило у Приштини приликом радне посете шефа београдског преговарачког тима Борка Стефановића, "Танјуг"

Господари мува (и остале ситнежи)

Матија Бећковић Ваљало би да утврдимо правац и ухватимо корак с данашњим даном, а не да из контраправца кидишемо на шофершајбну времена. Један се скоро жалио да му је аутомобил блистао целим путем од Стокхолма до Хоргоша, а чим је прешао наш гранични прелаз учинило му се да су сав ситнеж и врвеж, муве и инсекти нашли уточиште у Србији. Кажу да је нека невладина организација утврдила феномен да се те мушице највише лепе на стране регистрације. И кад се једном залепе нема силе која може да их скине. Тако испада да нам је видик толико умазан и упљуван, да се пут једва назире.

Матија Бећковић, песник и академик, "Печат"