Право на (транс)фобију од хомофобије

Драган Ђилас Велика већина Београђана заиста подржава право сваког да има своје људско право.

Драган Ђилас, на конференцији посвећеној Међународном дану против "хомофобије и трансфобије", РТС

Једна породица, једна странка, различити донатори

Александар Вучић Није то питање да ли је новац Драгице Николић или било кога. Тај новац је донео Томислав Николић, али није могао да напише Томислав Николић, пошто закон не одобрава више од 350 000, па је морао да стави своју децу и све друге. Ми га [закон] нисмо прекршили, већ сам управо објаснио људима да смо морали да ставимо одређене ствари да не бисмо прекршили закон.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о чињеници да је СНС у извештају за 2008. годину као донаторе навела чланове породице Томислава Николића, "Инсајдер уживо" ТВ "Б92"

Богу Божје, Милу Милово

Мило Ђукановић Митрополија црногорско-приморска је, колико год аутономна, део Српске православне цркве, чија је централа у држави Србији. Дакле у оној држави која не гледа благонаклоно на црногорску независност. Она делује са становшта усаглашених интереса са српским државним интересом. Ако желимо православну цркву, логично је да је она у хармоничним односима са црногорским државним органима.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а Црне Горе, коментаришући иницијативу за самосталну црногорску православну цркву садржану у новом програму партије, за РТВ Црне Горе, РТС

Кад свеци наздрављају

Борис Тадић Сачекајте, је ли ово јавно место [спуштајући чашу вина], немојте да ме кажњавате после? [Није ово стадион, председниче – добацује министар пољопривреде Душан Петровић.] И тако ме терате на грех... [наставља на енглеском] Платио сам казну због тога што сам наздравио на стадиону када смо славили одлазак на Светско првенство.

Борис Тадић, председник Србије, на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, на штанду земље-партнера Португалије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Србин у топлесу

Србин у топлесу Вероватно је ова фотографија натерала многе људе да се осете непријатно, али то је део онога због чега је занимљива. Као што се може видети, Андреј је у топлесу и он је мушкарац, али ако погледате његово лице, он изгледа као жена и он је тако леп. На неки начин он је оба пола у исто време и то је оно што је чини интересантним.

Скај Парот, једна од оснивача магазина "Dossier", поводом захтева да се магазин достави у непрозирној фолији због насловне стране на којој се налази слика манекена Андреја Пејића, "Блиц"

Бољи од нафте и скупљи од гаса

Вук Јеремић То је као дар с неба, неке земље имају нафту и гас, неке прелепу обалу, а ми имамо Ђоковића.

Вук Јеремић, министар спољних послова, о тенисеру Новаку Ђоковићу, "Б92"

Суштина делања је у детаљима

Борис Тадић Чуо сам се с Новаковим оцем и питам га како је изделао таквог сина. Он ми каже: "Па много сам се трудио..." Али, не бих сад да улазим у детаље тога.

Борис Тадић, председник Србије, о тенисеру Новаку Ђоковићу, "Ало!"

Догодине на терену!

Новак Ђоковић Искрено, не знам колико ове моје серије победа доприносе тенису, али је лепо да још неко осваја турнире поред Федерера и Надала. Некако све постане интересантније. Мада, када помислим колико поена морам да браним следеће године... Јој, Боже!

Новак Ђоковић, српски тенисер, после 37. узастопне победе и седмог освојеног турнира ове године, "Блиц"