Председник уније политичких професионалаца

Вук Јеремић Новак Ђоковић је најбољи на свету, а ја сам далеко од тога. И кад станемо један поред другог, то се јако добро види. Политичар не може да профитира од манифестације своје слабости.

Вук Јеремић, као први председник Уније тениских професионалаца, на питање да ли се бави тенисом и због личне промоције, РТС

Парламентарна пчелица Гоца

Гордана Чомић Оно што знају срне и јелени, оно што знају јата птица, оно што знају све групе живих бића које живе у друштвеним заједницама – пчеле, мрави – људи не знају. Људи дођу као група на неку територију и, пре или касније, неко загади траву, или неко убије неког да му отме траву, неко загади воду, сви заједно загаде ваздух, почну да кашљу и онда седну и кажу "шта ћемо сад"? И ту онда ступају парламенти!

Гордана Чомић, потпредседница Скупштине, на отварању седнице парламентарног одбора Централноевропске иницијативе посвећене заштити животне средине и одрживом развоју, у Скупштини Србије, РТС

Последња линија консолидације

Борис Тадић Намера ми је да консолидујем политику која повећава наше шансе да одбранимо наше легитимне интересе на Косову и Метохији.

Борис Тадић, председник Србије, новинарима у Палати Србија, "Бета"

Ако вам прошлог пута нисмо огадили мобилизацију...

Ивица Дачић Проблем Косова се неће решити гуслама и клетвама, него уколико дође до решења у коме ће и Срби и Албанци бити победници, односно неће бити губитници. До решења мирним путем никада неће доћи, спреман сам да се поново прогласи мобилизација – ако је то решење.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, о својој идеји о разграничењу на КиМ, ТВ "Пинк"

Ко не разуме Хитлера, не разуме ни Немачку?

Ларс фон Трир Разумем Хитлера. Мислим да је урадио лоше ствари, то апсолутно, али могу да га замислим како на крају седи у свом бункеру. Само кажем да разумем човека. Он није баш храбар тип, али разумем много тога о њему, а мало и саосећам са њим. Али, наравно, нисам за Други светски рат, нити сам против Јевреја.

Ларс фон Трир, дански режисер, одговарајући у Кану на питање о свом немачком пореклу, пре него што је постао "персона нон грата" за тај филмски фестивал, "Вести"

Страх од слетања

Милутин Мркоњић Стратешки партнер [за JAT] је још у ваздуху.

Милутин Мркоњић, министар за инфрастркутуру, РТС