Верујем вама да нисам разговарао с њима

Јован Кркобабић То што се напредњаци интересују, уколико се интересују јер нисам имао разговоре са њима, верујем вама, управо је због наше снаге и бирачког тела.

Јован Кркобабић, председник ПУПС-а, на питање о интересовању СНС-а за сарадњу с његовом партијом, "Актер"

Милано не сме пасти

Силвио Берлускони Милано не може да постане, на прагу Експо-а 2015, један исламски град, једна циганмала са ромским камповима, један град под опсадом странаца и који ће уз то дати овим странцима ван ЕУ право гласа у општинским саветима.

Силвио Берлускони, премијер Италије, о локалним изборима у Милану, "Аvvenire"

Срећни смо што нису прихватили наш позив

Миодраг Вуковић Звали смо све партије социјалдемократске оријентације, међу којима и ДС, а то што нису дошли, да вам право кажем, овде нико није ни приметио. Да се не лажемо, то што они спавају у истом кревету са рециклираним Милошевићевим СПС-ом Србији не гарантује никакву светлу и демократску будућност.

Миодраг Вуковић, високи функционер ДПС-а Црне Горе, о недоласку делегације ДС-а на њихов конгрес, "Ало!"

Победа (нам) значи све

Умберто Боси Ми смо овде да победимо. Да победимо, да ли си разумео, курцоглави? Ако не победимо, има да себи одсечемо муда.

Умберто Боси, вођа Лиге за север, на питање новинара шта ће радити ако изгубе изборе у Милану, "Il giornale"

Сплаварење Косовом

Бошко Јакшић Свака част Ивици Дачићу што је рекао да је подела Косова "једино реално решење", али остаје ми да жалим што је лидер социјалиста то рекао после приватних сплавовских консултација с Вуком Јеремићем и што није био у некој много ранијој коалицији.

Бошко Јакшић, колумниста, "Политика"

Кад се сетим, Слобо, тебе (због Косова мени моје срце зебе)

Ивица Дачић Ја сам рекао да нећу више да причам о Косову и Метохији. Нека кажу други шта предлажу. Да видимо шта хоће лидери других партија. Хоће ли то "Косово је Србија"? И по Уставу је Србија. У реду. А што сте онда нападали Милошевића да је ратни злочинац? Што сте га затворили и отерали у Хаг, кад је бранио устав своје земље? Не можете мало овако, мало онако.

Ивица Дачић, председник СПС-а, у Прокупљу, "Политика"

Чисте и умивене волео би нас и Чеда

Чедомир Јовановић Неопходна је и нова политика према региону, тако што ће Србија бити корисна и за себе и за државе у региону. Србија не може крвава и мусава од барута да иде у ЕУ.

Чедомир Јовановић, нови/стари председник ЛДП-а, "Танјуг"

Улизиштво 22. века

Ненад Чанак Странка која има Ђукановића не треба да брине за своју будућност. Када говоримо о Црној Гори, не можемо да споменемо 19. век, а да не кажемо – Његош. Када споменемо 20. век, онда је то краљ Никола, а када говоримо о 21. веку – не можемо а да не кажемо – Мило Ђукановић.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, као гост на конгресу ДПС-а Црне Горе, "Вијести"/"Политика"