Имате пет месеци да потрошите (ако вам је нешто остало)

Харолд Кампинг Схватио сам да ће Бог поштедети људе пакла на Земљи још пет месеци и да ће се смак света догодити тек 21. октобра. Осећам се ужасно због грешке, али не могу да дајем финансијске савете онима који су потрошили сву уштеђевину верујући да се приближио крај.

Харолд Кампинг, самозвани пророк апокалипсе, о свом погрешном предвиђању смака света за 21. мај, "Блиц"

Најомиљенији опозиционар

Чедомир Јовановић Немам разумевање за политику која тражи изборе, а притом не зна шта ће сама са собом.

Чедомир Јовановић, председник опозиционе ЛДП, за РТС, "Танјуг"

Организовани Мило

Вук Јеремић Није Србија највећи проблем, она је у последњих неколико година учинила много да односи у региону постану најбољи могући. Много је већи проблем организовани криминал и његова веза са политичким естаблишментом коју имамо као заоставштину из претходног времена.

Вук Јеремић, министар спољних послова, после министарског састанка Јадранско-јонске иницијативе у Бриселу, о тврдњи Мила Ђукановића "да је Србија највећи проблем у региону", "Танјуг"

Све је немогуће (кад ниси Милов)

Мило Ђукановић Србија и њене институције, политичке и духовне, стално покрећу теме које суштински доводе у питање статус и идентитет Црне Горе. За решавање проблема Србије и Косова треба много времена - Београду и Приштини треба помоћи тако да Београд схвати да је немогућа ревизија граница и да је Косово независно.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а Црне Горе, "Б92"

Пашалук круга двојке

Ненад Поповић Све изјаве о подели Косова су противуставне. Тиме се само даје храна другим сепаратистичким тенденцијама. Кад би се кренуло у причу о подели Косова, можда не би остао ни београдски "круг двојке".

Ненад Поповић, потпредседник ДСС-а, "Курир"

Сигурни тренер за Ратка Младића

Александар Станојевић Не верујем Американцима ништа. Не, наравно да га [Ратка Младића] не бих пријавио.

Александар Станојевић, тренер ФК "Партизан", на питање да ли би пријавио Ратка Младића када би га срео на улици, "Мozzart sport"

Кинеска четврт (у вину је ЕУ)

Божидар Ђелић Наши гости су после званичних састанака желели да се опусте. Отишли смо у Скадарлију, и на моје велико изненађење један број Кинеза је хтео да се слика са Барозом. Он често иде у Кину и тамо је познат. Иначе, у моменту кад смо испијали вино дошла је гатара, и када је погледала Барозов длан видела је да ћемо до краја године добити статус кандидата за чланство у ЕУ.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе задужен за европске интеграције, о вечери у Скадарлији за председника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза, "Смедиа"