Ево нечовека!

Амфилохије Било је кроз историју властодржаца чији су трагови смрдели нечовјештвом. И дан данас смрде нечовјештвом. Ових дана ту је код нас био Клинтон. Можда он и они који су га позвали у Црну Гору мисле да му човјештвом смрде трагови.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о недавном боравку бившег америчког председника Била Клинтона у Црној Гори, "Бета"

Да пожелиш глупе будале

Вук Драшковић Српском национализму "седлају коња" врхови Српске академије наука, врхови Удружења књижевника, врхови СПЦ, друштво по медијима које је заљубљено у себе и које је, на одређени начин, заљубљено у зло и несрећу – јер што је више зла и несреће више ће се људи њима обраћати. Просто не можете да верујете да то говоре паметни људи, па долазите до закључка да нема опаснијих будала од паметних будала.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Црно-бели свет" РТВ-а

Беспилотни известилац

Јелко Кацин Поруке које Србија шаље мало су конфузне. Србија се заклиње да подржава територијални интегритет свих својих суседа, а онда неким својим одласцима у неке пределе суседних држава провоцира и дестабилизује регион. То се види из авиона. Ако се то не види овде у Србији, то је онда још већи проблем. Било каква дестабилизација БиХ или Косова дестабилизација је Србије.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, "Данас"

Љута забрана на љуту рану

Саша Јанковић Одлука Уставног суда да забрани организацију "Национални строј" је тешка, одговорна и нужна. Не смемо заборавити да забране нису лекови за болест, већ за бол, и да не делују дуго.

Саша Јанковић, заштитник грађана, "Фонет"

Мулти је ништа

Ратко Младић Кад бих ја ишао хеликоптером преко муслиманске територије преко дана дешавало се да наиђе неки муслиман и они одмах клањају, ја то поштујем. Нисам се ја борио против муслимана и вере, нека он клања шта хоће, али не на моју кућу, на српској земљи. И ово што имате мултиетничко, ово је свирање курцу. Извините на изразу. То је ништа.

Ратко Младић, генерал и хашки оптуженик, транскрипт са саслушања у Београду, "Прес"

Борис невеличанствени

Борис Тадић Mеђународна заједница не жели о томе ништа да чује, али ко зна да чита историју, моћи ће у стварању Велике Албаније да препозна дугорочни политички циљ Албанаца. Као једнострана намера је тај план опасан, али ми бисмо могли са тим да живимо, ако бисмо имали споразумна решења. Не кажем да је Велика Албанија величанствено решење. Не верујем такође ни да је Велика Србија добро решење. Исто као што сам и против поделе Босне. Ја сам против политике стварања већих држава. Али дајте да покушамо да нађемо изводљива решења за проблеме.

Борис Тадић, председник Србије, за немачки "Франкфуртер алгемајне цајтунг", "Бета"

Милосрдни НАТО анђео

Весли Кларк Немам појма је ли [Ратко Младић] био добар генерал или не, не могу о томе судити по неким војничким осећањима. Ја само имам запис његових акција пред собом. А његов запис је запис акција једног злочинца, а не генерала. Био је масовни убица који се у томе доказао на најгори начин у Сребреници.

Весли Кларк, бивши командант НАТО-а за Европу, "Бета"