Џабе си гледао ако то нико не види

Томо Зорић С обзиром на то да са својим пријатељима на Фејсбуку делим све што се тиче мог појављивања у јавности, желео сам да видим њихове коментаре у вези са фотографијама које су изазвале буру. Погледао сам лепу жену, што би сваки мушкарац урадио, и упркос коментарима имам подршку своје супруге.

Томо Зорић, портпарол Републичког јавног тужилаштва, о фотографијама са певачицом Аном Николић на отварању терасе виле "Јелена", "Прес"

Кампања за стабилност

Мирко Цветковић То ме не интересује. Занима ме само да не прекорачују буџетска средства и да одржимо стабилност.

Мирко Цветковић, председник Владе Србије, oдговарајући на питање да ли примећује да су министри почели на терену да воде кампање за своје странке, "Вечерње новости"

Клатно је увек на нашој страни (изнад глава)

Ђорђе Вукадиновић Као што је 1989. пао Берлински зид, данас пада Волстрит. Србија не сме поново да закасни у препознавању промена. Не смемо да погрешимо тиме што јуримо евроатлантски воз који смо изгубили пре 20 година, јер је он отишао, а клатно сада почиње да се враћа на другу страну.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, на скупу у Министарству спољних послова, "Танјуг"

Хашка православна црква

Мираш Дедеић Чланство у Светом синоду СПЦ му је [Амфилохију] истекло. А што се тиче приближавања Црногорској православној цркви, изгубио је сваку могућност својим негаторским односом према ЦПЦ, црногорским верницима, Црногорцима, Црној Гори и њеним вредностима и атрибутима, као и својом ратнохушкачком и политичком активношћу и мисијом због које му будућа адреса треба бити на суду за ратне злочине у Хагу, а не у Црногорској православној цркви.

Мираш Дедеић, самозвани митроплит тзв. Црногорске православне цркве, за "Побједу", "Вести"

Фљамуртари форевер!

Вук Јеремић Раније сам принципијелно навијао за свакога ко игра против Партизана, укључујући и Фљамуртари. Сада сам омекшао, можда и сазрео, како год да се то зове, и кад Партизан игра са странцима, навијам за њега. Владе Дивац ми је пријатељ, а био је шокиран кад сам му рекао: Владе, ти си заслужан Србин, али ја морам да ти признам, као пријатељу, да сам навијао за Југопластику против вас.

Вук Јеремић, министар спољних послова, као "звездаш до сржи", у интервјуу магазину "Звезда Србија", "Курир"

Челичење челинџовањем

Чедомир Јовановић Немате ви проблем само са ЛДП-ом! Па зар вас и ММФ не критикује зато што хоће да вас кандидује и да вас челинџује на изборима у Србији? Је ли вам зато ММФ дао црвени картон? Да ли Фискални савет са том мотивацијом критикује ваш предлог [о децентрализацији]?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, одговарајући председнику УРС-а Млађану Динкићу, у Скупштини Србије, РТС

Понашају се рационално кад исцрпе све остале могућности

Млађан Динкић Ко ће морати да сноси трошкове децентрализације, јер ово јесте, господине Јовановићу, фискална децентрализација – мораће републички буџет. А зашто ви жалите републички буџет? Ви мислите да република све ради рационално?!

Млађан Динкић, председник УРС-а, шефу посланичког клуба ЛДП-а Чедомиру Јовановићу, у Скупштини Србије, РТС