Женска човечност

Биљана Плавшић Младић се толико дуго скривао, а ја не бих проживела нити једну његову ноћ у бекству ни због себе, а ни због српског народа. Очекивала сам од тих мушкараца, хероја, да ће рећи: "Идемо тамо, стаћемо на црту Хашком трибуналу и казати крив сам ја, само ја и нико други, најмање српски народ." То сам ја очекивала од њих.

Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске, осуђена пред Хашким судом за злочине против човечности, за "НИН", "Вести"

Све што се не може купити великим новцем, јефтино је

Данило Икодиновић Сине, много ти је то скупа играчка, рекао ми је тата када сам му саопштио да се забављам са Наташом [Беквалац]. Наравно, није мислио у материјалном смислу.

Данило Икодиновић, бивши ватерполистa и бивши супруг Наташе Беквалац, "Ало!"

Шта (ни)је добро, шта нам (не) треба

Челси Хендлер Вама нисам потребна ја. Потребан вам је терапеут!

Челси Хендлер, америчка комичарка, одговор новинарки "Курира", која јој је путем формулара на Интернет страници послала захтев за интервју и нагласила да је из Србије, "Курир"

Дунаве, наше (ЕУ) море

Божидар Ђелић Дунав, са уласком Хрватске у ЕУ, заправо је и додатни доказ да Србија природно припада ЕУ, јер ће тада Дунав изаћи из ЕУ, ући у Србију и онда наставити свој ток поново у ЕУ кроз Румунију и Бугарску. Тако имамо доказ да нисмо само географски део Европе, већ и политички, захваљујући Дунаву.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе за европске интеграције, "Танјуг"

Хашки циклус

Урош Шуваковић Милошевић је бранио Србију у Хагу. Као Милош и Лазар, и Милошевић је дао главу за Србију.

Урош Шуваковић, председник Удружења Слобода, на скупу сећања на изручење Слободана Милошевића Хагу, "Фонет"

Право прве скупштинске ноћи

Ивица Дачић Посланички имунитет, дакле, само је једна од форми, а у политичкој пракси постоји више од шест-седам векова.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Данас"